Жителька Житомирщини відсудила у роботодавця понад 27 тис. грн допомоги по вагітності та пологах

Жителька Житомирщини відсудила у роботодавця понад 27 тис. грн допомоги по вагітності та пологах

До Управління Держпраці у Житомирській області звернулася жителька області, якій не виплатили допомогу по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, у строк передбачений законодавством.

 

Інспектори Управління Держпраці здійснили позапланову перевірку фізичної-особи підприємця та встановили порушення п.1 ч. 2 ст. 32 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Кошти за 126 календарних днів (листок непрацездатності від липня 2021 року) у сумі 24 тис. 835 грн надійшли на розрахунковий рахунок ФОП ще у вересні 2021 року, але жінка їх не отримала. Також, кошти за додаткові 14 календарних днів (листок непрацездатності від листопада 2021 року) у сумі 2 тис. 759 грн, надійшли на рахунок ФОП у грудні 2021 і їх жінка теж не отримала.

Завдяки роботі інспекторів Управління Держпраці, після проведеної позапланової перевірки з питань додержання законодавства про працю в частині оплати листків непрацездатності, фізична-особа підприємець виплатив жінці допомогу по вагітності та пологах у сумі 27 тис. 594 грн у січні 2022 року.

Відео дня

Якщо ваші трудові права порушені – звертайтесь до Управління Держпраці у Житомирській області за допомогою. Як це зробити можна прочитати ТУТ.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up