Збитки на понад 4,5 млн гривень: екологи продовжують розраховувати втрати довкіллю, які завдали окупанти на Житомирщині

Збитки на понад 4,5 млн гривень: екологи продовжують розраховувати втрати довкіллю, які завдали окупанти на Житомирщині

Фахівці продовжують роботу з фіксування та розрахунку збитків завданих довкіллю від дій агресора, - повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Так, в кінці березня в районі села Дениші Житомирського району Житомирської області внаслідок бойових дій було збито літак Збройних Сил України, який здійснив падіння на лісовий масив, в якому лісогосподарську діяльність здійснює ДП «Шепетівський військовий лісгосп».

Відповідно до «Методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій та/або під час дії воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди» від 13 квітня 2022 р. № 175, спеціалістами Інспекції проведено розрахунок заподіяної шкоди, зумовленої забрудненням атмосферного повітря неорганізованими викидами внаслідок пожежі, яка становить майже 1,5 млн. гривень.

Нагадаємо, що в кінці травня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками лісового господарства було проведено обстеження місця падіння літака та встановлено, що на загальній площі 0,9 га пошкоджено 652 дерева різних порід. Загальний розмір шкоди склав понад 3 млн. гривень.

Відео дня

В загальному, державному підприємству російська федерація завдала збитків на загальну суму понад 4,5 млн. гривень.

Відповідні матеріалі та розрахунки передані до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України та правоохоронних органів з метою документування та стягнення нанесених збитків довкіллю з російської федерації.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up