З 1 липня в Україні на 48% зросте вартість доставки газет і журналів

З 1 липня в Україні на 48% зросте вартість доставки газет і журналів

"Укрпошта" ініціює перегляд тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою. Про це повідомляє прес-служба "Укрпошти".

Таке рішення було схвалено Тарифною радою Міністерства інфраструктури України 2 березня 2017 року.

 

Нові тарифи будуть введені в дію з 1 липня 2017 року. При цьому для клієнтів, які оформили передплату на весь 2017 рік, ціна доставки не зміниться.

Відео дня

Керівництво "Укрпошти" провело попередні зустрічі з представниками Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП), Національної спілки журналістів України (НСЖУ), ДП «Преса», редакцій (видавництв), на яких обговорювалась необхідність та доцільність перегляду тарифів. Також було домовлено продовжити пошук шляхів удосконалення механізму ціноутворення та розвитку продажу газет в роздріб на рівні робочої групи.

Зміна тарифів має забезпечити мінімальну рентабельність надання послуги з приймання та доставки вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою. З моменту останнього перегляду в 2015 році суттєво зросли витрати на оплату праці з нарахуваннями, транспортні та інші витрати "Укрпошти", що призвело до збитковості надання даної послуги. При цьому, зміна тарифів не дасть можливість компенсувати хоча б половину очікуваного збитку від передплати 2017 року.

Вартість послуг "Укрпошти" в передплатній вартості видання, яку сплачує споживач, складає лише 10-15%, тому відповідні зміни тарифів не матимусь суттєвого впливу на кінцевого споживача. Наприклад, вартість доставки 1 примірника газети формату А3, 4 шпальти для загальнодержавного видання складе 43,5 коп та лише 29,8 коп для місцевих та районних газет. Вона в себе включає вартість обробки та експедирування, перевезення та вручення видання передплатнику.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up