Як отримати субсидію на опалювальний сезон

Як отримати субсидію на опалювальний сезон

Міністерство соціальної політики при наданні субсидії на опалювальний сезон застосовуватиме екстериторіальний принцип, який не передбачає «прив'язки» до місця проживання людини.

Про це розповів заступник очільника відомства Віталій Музиченко в етері телемарафону, передає «Суспільне».

«Де б не перебувала людина, вона використовує канали зв’язку (центри надання адміністративних послуг, територіальні громади, електронні кабінети, «Дія») та звертається з питання розв'язання своїх певних проблем, зокрема, щодо призначення субсидій», — зазначив він.

Відтак ці документи надходитимуть на опрацювання не в, умовно, Херсон чи Бердянськ, де людина проживає, а в чергу по всій Україні. Фахівці, які в цей момент будуть вільні, зможуть їх опрацювати.

Відео дня

Наразі новий алгоритм опрацьовують у міністерстві. У ньому заплановано розширення можливостей звернень для призначення субсидії.

«У поточний опалювальний період плануємо входити з базовими стандартними умовами та критеріями, які є на сьогодні. Ми їх дещо адаптуємо з урахуванням того, що велика кількість громадян виїхала за кордон і тимчасово змінила місце свого проживання», — зазначив Музиченко.

Зокрема, умови адаптують під неврахування заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, яка утворилася на певних територіях у період дії воєнного стану. Це дасть можливість людям отримати певну субсидію.

Посадовець додав, що ситуація ускладнюється тим, що велика кількість людей втратила роботу. Для цієї категорії населення також передбачені пільги.

«Ми також ініціюємо зміни, які дозволять людині, яка втратила роботу, яка обліковувалася в центрі зайнятості як безробітна, яка здійснює активний пошук роботи, отримувати відповідну субсидію з урахуванням того доходу, який вона отримує безпосередньо зараз — допомогу по безробіттю», — підсумував заступник міністра.

Джерело: Громадське

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up