Вакцинованим українцям заплатять додаткові 500 грн за бустерну дозу

Вакцинованим українцям заплатять додаткові 500 грн за бустерну дозу

В Україні планують розширити програму «єПідтримка». Про це повідомив президент під час звернення за результатами засідання РНБО, 

Як зауважив глава держави, захворюваність на коронавірус зростає, але кількість госпіталізацій скоротилася майже удвічі у порівнянні з піком захворюваності восени 2021 року, у медзакладах зайнято лише 28 % ліжкомісць. Зеленський розповів, як заохочуватимуть вакцинуватися громадян. 

Так, з 24 січня люди, які старші за 60 років і пройшли повний курс вакцинації, зможуть використовувати 1 тис. грн в межах програми «єПідтримка» на купівлю ліків. Планується, що у лютому літні люди зможуть ковідну тисячу витрати і на комуналку. Вакциновані українці віком 14–18 років отримають можливість витратити ці кошти, окрім раніше зазначених категорій, ще й на освіту – освітні курси, послуги, програми тощо. 

«У рамках програми єПідтримка буде додано ще 500 гривень для тих громадян України, які отримають третю, бустерну, дозу щеплення», – повідомив президент. 

Відео дня

В Уряді заявили також, що Мінсоцполітики спільно з Мінцифри працюють над можливістю розширення «єПідтримки» й на інші групи населення. Так, розглядається можливість дозволити використання цих коштів на ліки для осіб з інвалідністю першої групи, незалежно від віку.

Додамо, на сьогодні вже понад 7,5 млн громадян одержали виплати в межах цієї програми.

Анна Сергієнко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Віра Тетянчук

    Безкоштовно від ковіду не лікують, а тут вже і третю дозу готові вколоти щей доплатити 500 гривень. Хитромудрий ребус.

keyboard_arrow_up