Велика змова чи необхідність: житомирські перевізники хочуть проїзд по 7 гривень

Велика змова чи необхідність: житомирські перевізники хочуть проїзд по 7 гривень

Влада в країні вже змогла зробити «подарунок» у вигляді підвищення тарифів на комунальні послуги та безглуздих законів «про секс за розпискою», над яким практично всі сміються.

Житомирська влада вирішила не відставати від влади державної та зробити свій внесок у «веселе» життя містян. У Житомирській мерії 9 січня за закритими дверима відбулася зустріч з перевізниками міста, на якій вони вимагали збільшення тарифу як мінімум до 7 гривень.

Але шило в мішку не втаїш, і інформація просочилася. Першим свій коментар до такої несподіванки надав діючий начальник Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Євгеній Демчик на своїй сторінці у Фейсбук 9 січня цього року:

– Скажу чесно, що мене просили про це не писати, але я вважаю, що житомиряни повинні знати подібні речі. До того ж я обіцяв бути відкритим перед громадськістю, а я привчений відповідати за свої слова. Сьогодні після засідання виконкому, коли журналістів попросили покинути прес-центр, відбулися збори всіх міських перевізників з ініціативи заступника міського голови з питань транспорту Дмитра Ткачука. На порядку денному стояло питання перегляду тарифу на проїзд у громадському транспорті. Мене, такого, як виявилося, небажаного гостя, на цю зустріч запросило управління транспорту і зв'язку міської ради. Збори почалися з того, що заступник мера запропонував перевізникам надати своє бачення з приводу підвищення тарифу перед членами виконкому. Деякий час ніхто не виявляв бажання говорити, і лише через кілька хвилин слово взяв Сергій Вікторович – господар ПП «Шерифф». Перше, що він попросив у представників виконкому, стосувалося безпосередньо моєї присутності на цих зборах як начальника КП «Трамвайно-тролейбусне управління». На його думку, присутність, як він сказав, його прямого конкурента – неприпустимо. Мені дуже приємно, що за такий короткий термін приватні перевізники стали вважати для себе трамвайно-тролейбусне управління серйозним конкурентом і навіть трохи побоюватися його. Це приємно, але сьогодні я хочу написати не про це. Попри все, що відбувається, я все-таки залишився і, як виявилося, недарма. Якщо в загальних рисах описати те, що говорили приватні перевізники, то у них було до влади кілька основних претензій: відсутність обіцяної транспортної реформи, відсутність оптимізованої транспортної мережі, відсутність компенсації за перевезення пільговиків.

Відео дня

Дійсно, наші читачі вже звикли до того, що приватні перевізники намагаються вести якусь гру поза законом та без відома громади міста вирішувати свої інтереси. Ця таємничість та відсутність прозорості в переговорах є підґрунтям для того, щоб вже підозрювати, що міська влада і перевізники вже про все домовилися, а це була просто невеличка вистава для громадськості. Також можна припустити, що перевізники не бачать майбутнього для свого бізнесу в Житомирі, тому не хочуть інвестувати в нього свої капітали.

Вся транспортна реформа в Житомирі, про яку весь цей час говорив Ткачук, під час цієї наради лопнула, як мильна бульбашка. Достатньо згадати, що неодноразово жителі району картонного комбінату вимагали спочатку змін у транспортному сполученні з центром міст, а потім вже, зневірившись та побачивши байдуже ставлення до себе, звільнення Дмитра Ткачука.

Цілком зрозумілі інтереси перевізників. Адже в трамвайно-тролейбусному управлінні ті ж проблеми. Приватний бізнес не може собі дозволити оновити парк і їздити у збиток собі. Але заступник мера Дмитро Ткачук вважає, що комунальний транспорт – може. Адже кому могло прийти в голову купити в лізинг автобуси, а потім майже відразу ж поставити на маршрут дублюючого приватного перевізника, заганяючи ТТУ, що належить нам з вами, в багатомільйонні збитки?

Навіть найбільш лояльні до Дмитра Ткачука члени виконкому побачили явне лобіювання інтересів приватних перевізників з його боку, а брати участь у цій неприкритій афері вони явно не хотіли.

Наостанок кілька слів з офіційного коментаря Дмитра Ткачука. До речі, саме він зараз відповідатиме за стан шляхів у нашому місті. Не дуже хочеться вірити в цю божевільну задумку, але, як то кажуть, поживемо – побачимо.  Отже, коментар Дмитра Ткачука:

– Після виконкому в міськраді відбулася зустріч перевізників з представниками влади. Ініціаторами цієї зустрічі були перевізники. Зустріч пройшла у форматі наради, тому ніяких рішень не виносилося. Перевізники скаржилися на відсутність компенсації за проїзд пільговиків, ріст зарплат, цін на пальне і тариф у 5 гривень, який не покриває цих затрат. Хтось порахував, що буде достатньо 7 гривень, хтось порахував, що не менше 12. По суті це були одні емоції. Перевізників вислухали. Що стосується розрахунків і цифр, то за це відповідає департамент економіки, деякі розрахунки повертаються по два-три рази.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин традиційно дещо відсторонився від скандалу, що можна зрозуміти як небажання псувати свою майбутню політичну кар'єру перед наступними виборами: якщо вірити непідтвердженим чуткам, міський голова мріє про те, щоб стати народним депутатом. А якщо таке станеться, лайно у вигляді кредитів, лізингів та іншого доведеться після виборів розгрібати іншому міському очільнику.

Нагадуємо, що з 1 грудня 2017 року пасажири житомирських маршруток платять по 5 гривень за проїзд. У жовтні 2018 року на деяких приміських маршрутах Житомира вартість проїзду зросла на 30%.

Руслан Мороз

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (9)
  • Nataliia Savchenko

    Влада місцева - бандитська! В більшості областей України плата за проїзд не більше 5 грн.В Сумській обл. по 2.50грн..! деякі області - по 4грн. і ніякого здорожчення проїзду не очікується!!!

    Сергій reply Nataliia Savchenko

    У нас по 6 гривень, нічний з 6 годин по 8 грн
  • Наталия Алексеева

    Нема за шо. А  пенсионеры пусть за себя платят хотя бы 3 гр так и цену поднимать не надо. За них в маршрутке власть нельзя.
  • Владимир Крот

    В маршрутках прошлого века и 5 грн., за проезд это очень много!!!

    Василий Котенко reply Владимир Крот

    Надо чтобы сухомлин с ткачуком задницы в этой рухляди ржавой вонючей возили,тогда возможно и результат иной был бы.
  • Владимир Крот

    Давайте сразу на 10, думаю никто против не будет))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Мінімалка для місцевих управлінців: аналітики пояснюють, чому це корисна ініціатива 17:32 «Полісся» навесні «забуксувало». І що далі? 17:00 До Землі наближається гігантська комета, більша за гору Еверест 16:40 У Житомирі стартувала «Школа підтримки малого та середнього бізнесу» за підтримки EU4Business Від читача 16:27 «Університет срібного віку». У Житомирі запустили клуб знайомств та навчання для людей літнього віку 16:20 На Житомирщині зросла кількість ДТП із нетверезими водіями 16:00 Зловмисники розповсюджують через соцмережі фейкові повідомлення про можливість отримати 1000 гривень на банківську картку від імені популярної мережі супермаркетів 15:40 8 гормонів, що заважають схуднути 15:20 Житомирські рятувальники долучилися до тренінгу  з надання домедичної допомоги для добровольців 15:00 Де і як отримати “Доступні ліки”. ІНФОГРАФІКА 14:41 У районі житомирського Гідропарку зафіксовано факт знищення бобра 14:20 Вночі у Житомирі автомобіль ледь не скотився з 30-метрового обриву photo_camera 14:00 Житомирські поліцейські перекрили канал ухилення від мобілізації photo_camera 12:41 Вихідними в Україну завітає невелике потепління, - синоптик 12:21 В області упродовж доби вогнеборці ліквідували 5 пожеж у будівлях, а в Житомирі загасили автомобіль 12:01 У Житомирі вшанували добровольців, які стали на захист України photo_camera 11:40 Лікування туберкульозу: маршрут пацієнта 11:20 В рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва у Звягелі відбулася виїзна нарада голів громад photo_camera 11:00 У Хорошівський громаді потрапив у кювет і перекинувся автомобіль - травмувалася 70-річна пасажирка 10:40 21 тисяча козуль, 2 тисячі оленів, 4 тисячі кабанів і понад 200 вовків - хто живе в лісах Житомирщини photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up