В ОДА обговорили виконання бюджету-2019 та плани на наступний фінансовий рік

В ОДА обговорили виконання бюджету-2019 та плани на наступний фінансовий рік

Підсумки роботи за 9 місяців та основні завдання по завершенню виконання бюджетів у 2019 році, а також планування бюджетів-2020 обговорили під час засідання колегії департаменту фінансів Житомирської ОДА.

У засіданні, яке пройшло сьогодні, 24 жовтня, взяла участь заступник голови ОДА Наталія Остапченко, - повідомляє пресслужба ОДА.

За її словами, дохідна та видаткова частини будь-якого бюджету мають бути збалансованими.

«Аналізуючи близько 80 місцевих бюджетів Житомирської області, зауважу, що наповнення бюджетів можна зробити набагато кращим. Від цього залежить те, як буде жити ваша громада упродовж року. І дуже багато залежить від вас – фінансистів. Щодо видаткової частини, то найперше – потрібно забезпечувати 100% потребу в заробітній платі, енергоносіях, в інших захищених статтях відповідно до вимог Бюджетного кодексу. Такі помилки, через які вчителі Лугинської ОТГ не отримували вчасно зарплату, просто неприпустимі. І ми вже маємо розпочати планування бюджету на 2020 рік. Це дуже серйозна тема і прошу віднестись з відповідальністю і спланувати так, як потрібно. Тому всім плідної праці, сподівають, щоб бюджет-2020 ми сплануємо вчасно», – зазначила на початку колегії Наталія Остапченко.Директор департаменту фінансів ОДА Леонід Мініч підвів підсумки виконання бюджетів області у січні-вересні 2019 року та відмітив непогані результати, зокрема рівень виконання доходної частини.

Відео дня

«Упродовж 9 місяців рівень без урахування трансфертів з держбюджету до загального фонду бюджетів області надійшло понад 5 млрд – це 101,9% до затвердженого плану. А у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року приріст доходів склав 18,5%. Всі райони та міста, окрім Баранівського району, забезпечили виконання планових показників. З 51 об’єднаної громади виконано бюджети за доходами у 33 ОТГ. Наразі найбільшу частку структури доходів традиційно займає ПДФО, який по області складає 63%, його надходження склали 3,2 млрд грн, що перевищує показник минулого року більш, ніж на 500 млн грн або на 20%», – розповів Леонід Мініч.

Єдиний податок – ще одна складова дохідної частини місцевих бюджетів. За 9 місяців надходження склали 587 млн грн і перевищили суму надходжень на 94 млн грн або 19%.

«Окрім цього, обсяг надходжень плати за землю склав 498 млн грн, що на 34,4% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. І за цим показником область займає 4 позицію серед регіонів України», – наголосив директор департаменту фінансів.

Під час колегії учасники детально обговорили планування видатків на галузі освіти та охорони здоров’я.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up