Увага! Встигніть до 1 вересня подати заяву на виплату невикористаної частини субсидії

Увага! Встигніть до 1 вересня подати заяву на виплату невикористаної частини субсидії

Субсидіанти, які вели енергоефективне домогосподарство, зможуть отримати кошти за зекономлені електроенергію та обсяг газу упродовж попереднього опалювального періоду.

Заяви на виплату невикористаної частини субсидії можна податидо 1 вересня у місцеві органи соціального захисту населення.

За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, на Житомирщині під монетизацію підпадають близько 72,9 тис. домогосподарств.

Виплата «живих» грошей у рамках урядового проекту з монетизації частини зекономлених субсидій – це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій.

Відео дня

Монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу – 100 кубометрів за умови, що ці ресурси використовуються для опалення.

Максимальна сума коштів, які може отримати громадянин – 135 гривень за зекономлену електроенергію та 700 гривень за зекономлений обсяг газу.

До 1 липня 2018 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання в паперовому та електронному вигляді надали структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки «енергоощадних» субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відстежувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, або у відділеннях «Укрпошти» має здійснюватися субсидіантом самостійно. На момент подавання заяви рахунок у банку повинен бути вже відкритим. При цьому у містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, а в сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Yana Kotyk

    У нас переплата в квитанции была больше 4000 тыс грн... Выплатят только 700
    А куда же все остальные денги???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up