Увага! Внесено зміни до умов надання житлових субсидій

Увага! Внесено зміни до умов надання житлових субсидій

Роз'яснює департамент соціальної політики міської ради.

З метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян змінено окремі положення порядку надання житлових субсидій (постанова КМУ від 15.11.2021р. №1184).

Набудуть право на отримання субсидії громадяни у наступних випадках:

  • якщо у власності є мотоцикли,  вартість яких на дату набуття права власності не перевищує чотирьох розмірів мінімальної заробітної плати (24 тис. грн), встановленої на 1 січня року, з якого призначається субсидія, а також  самостійно зібрані транспортні засоби;
  • якщо перебували у відпустці без збереження заробітної плати коли дитина потребує домашнього догляду до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря) або дитина хвора та їй не  встановлено інвалідність до досягнення дитиною вісімнадцятирічного віку (за висновком ЛКК);
  • у разі придбання квартири (будинку) за рахунок коштів державного чи місцевого бюджету на суму, яка перевищує 50 тис. грн.

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані в сільській місцевості, селищах міського типу, а також житлові приміщення на які оформлено спадщину за умови, що жодне із житлових приміщень не здається  в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Відео дня

Змінами внесено обмеження, що житлова субсидія не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, мають облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень.

Для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії в опалювальний сезон буде обчислюватись з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення.

Відповідні зміни спростять доступ до програми житлових субсидій громадян, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення, а сам розмір субсидії для них суттєво збільшиться, що забезпечить надання допомоги на оплату послуг, у тому числі електроенергії, у достатньому розмірі. Для цього потрібен буде лише акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та підтвердження органу місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up