Увага: шахраї надсилають пенсіонерам фальшиві смс про 1000 грн допомоги, аби заволодіти коштами

Увага: шахраї надсилають пенсіонерам фальшиві смс про 1000 грн допомоги, аби заволодіти коштами

Пенсійний фонд України звертає увагу людей похилого віку на те, що під час карантину шахраї активізували свою неправомірну діяльність.

Одна із схем, якою наразі користуються зловмисники, – це розсилка фальшивих смс-повідомлень від імені Національного банку України про виплату додаткової 1000 гривень у зв’язку з карантином, анонсовану раніше Президентом України та Міністром соціальної політики України.

Таким чином зловмисники, користуючись складною ситуацією в країні, намагаються спекулювати на довірі українців, спонукають пенсіонерів телефонувати та вводять їх в оману з метою заволодіти коштами.

Пенсійний фонд України попереджає та застерігає українців бути пильними і не вестись на провокації.

Відео дня

Усі офіційні виплати від держави, в тому числі одноразова допомога в розмірі 1000 гривень пенсіонерам, у яких пенсія становить менше 5 тисяч гривень, будуть здійснюватися виключно шляхом перерахування коштів на рахунки в уповноважених банках або доставлятимуться пенсіонерам листоношами Укрпошти.

Про початок таких виплат Пенсійний фонд України повідомить невідкладно.

Перш ніж робити поспішні кроки, радимо телефонувати до Контакт-центру Пенсійного фонду України за номерами:

Прийом дзвінків здійснюється з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 20:00.

Сьогодні, як ніколи, важливо зберігати спокій, бути розважливим та використовувати інформацію з перевірених та офіційних джерел.

Пресслужба Пенсійного фонду України

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up