Уряд вніс зміни до порядку призначення субсидій, аби спростити процедуру їх отримання

Уряд вніс зміни до порядку призначення субсидій, аби спростити процедуру їх отримання

Уряд під час чергового засідання 19 травня вніс зміни до порядку призначення житлових субсидій.

Як зауважив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, нові зміни дадуть змогу перепризначати субсидії без подання відповідної заяви, однак з деякими винятками, - повідомляє "Урядовий портал".

«З травня цього року Уряд запровадив нові правила щодо отримання субсидій. Ми уважно аналізували ситуацію останні дні, і сьогодні вносимо певні корективи в ці правила, аби спростити процедуру отримання допомоги. Верифікація субсидій продовжується. Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує», — зазначив очільник Уряду.

Також, за словами Прем’єр-міністра, зміни щодо призначення субсидій торкнуться питання наявності в особи декількох об’єктів житла.

Відео дня

«Якщо ви власник 3-4 квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. При цьому, якщо у вас є квартира в місті й будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми, ми збільшуємо розмір депозиту, який впливає, чи буде отримана субсидія, чи не буде. Також претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень», — відзначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також зауважив, що до травня 2021 року в Україні практично 3 мільйони домогосподарств отримували субсидійну допомогу. Він наголосив, що нові правила верифікації торкнуться лише декількох відсотків з цих домогосподарств.

Як відзначив Денис Шмигаль, відтепер справи про призначення субсидій в окремих випадках розглядатимуть органи соціального захисту населення на місцях. За його словами, це дасть змогу втричі скоротити терміни розгляду заяв.

«Уряд прекрасно розуміє важливість теми субсидій для наших громадян, а тому хочу запевнити, що всі, хто потребує підтримки держави зі сплати житлово-комунальних послуг — її обов’язково отримає», — наголосив Прем’єр-міністр.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up