Українці масово відмовляються платити кредити, оформлені у банках-банкрутах

Українці масово відмовляються платити кредити, оформлені у банках-банкрутах

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб нагадують, що віднесення банку до категорії неплатоспроможних, не звільняє від кредитних зобов`язань.

Попри те, що віднесення банку до категорії неплатоспроможних не припиняє дію кредитних договорів, абсолютна більшість позичальників – до 95 %, просто відмовляються обслуговувати свої кредити. Навіть ті, хто до цього справно виконував свої зобов’язання.

«Можливо, хтось думає: «при ліквідації банку про позичальника забудуть, а борги спишуться». Це не так! Усі, хто має кредити, повинні їх повертати. Адже це – активи банку, і кошти, отримані від їх погашення, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів. Ми часто виявляємо позичальників, передусім корпоративних клієнтів, які взяли кредити одразу у кількох фінустановах, але жоден договір не обслуговують! Країна, і насамперед діючі банки, повинні знати таких «героїв» поіменно», – сказала Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонду.     

Фонд гарантування закликає позичальників неплатоспроможних банків гасити свої кредити. Це, по перше, допоможе уникнути погіршення кредитної історії. Адже неналежне виконання умов кредитного договору може негативно вплинути на кредитну історію позичальника і у майбутньому стати підставою для надання кредиту за більш високою процентною ставкою або, взагалі, для відмови у його наданні.

Відео дня

Крім того, погашення кредиту допоможе запобігти його продажу. У процесі ліквідації банків усі їх активи, у тому числі кредити, будуть реалізовані. І якщо права вимоги за конкретним кредитом не будуть викуплені у ході індивідуальних торгів, їх об’єднуватимуть в один лот з іншими кредитами. А це означає, що на його купівлю, передусім, претендуватимуть професійні гравці – компанії по роботі з проблемною заборгованістю.

     

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up