Українці частіше почали брати кредити

Українці частіше почали брати кредити

Попит населення та бізнесу на кредити зростає, банки частіше схвалюють кредитні заявки.

Про це йдеться в аналітичному звіті "Опитування про умови кредитування", оприлюдненому 27 липня Національним банком України.

Опитування проводилося з 22 червня до 7 липня 2017 року серед кредитних менеджерів 68 банків, на які припадає 97% активів банківської системи. У ньому йдеться про результати ІI кварталу й очікування на ІІІ квартал та 12 наступних місяців.

68% опитаних банків прогнозують, що протягом наступних 12 місяців портфель корпоративних кредитів зросте. Прискорення кредитування населення очікує 62% респондентів. Традиційно оптимістичними є очікування припливу депозитів.

Відео дня

У ІІ кварталі суттєво збільшився попит на споживчі та іпотечні кредити. На думку банків, основні чинники - зниження вартості кредитів, зростання споживацької впевненості та пожвавлення на ринку нерухомості.

Попит на корпоративні кредити продовжив збільшуватися. Про це заявили 45% опитаних банків. Він підвищився на всі види кредитів, окрім валютних. Його зумовлювали: потреба підприємств в оборотному капіталі та інвестиціях, зниження відсоткових ставок та необхідність реструктурувати борги.

У ІІІ кварталі 2017 року банки очікують дальшого збільшення попиту на кредити, насамперед споживчі. Цьому насамперед сприяло зниження відсоткових ставок.

У ІІ кварталі банки схвалювали більше заявок на кредити, ніж у попередньому. Це стосується як корпоративних, так і споживчих кредитів.

Протягом двох останніх років банки заявляють про пом’якшення кредитних стандартів у сегменті споживчого кредитування. Кредитні стандарти іпотеки знижуються три квартали поспіль. Разом з тим, більшість опитаних (72%) повідомили, що стандарти корпоративного кредитування у ІI кварталі не змінилися.

За матеріалами прес-служби Нацбанку України

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Сергей Тягунов

    Мда, і ця новина мене не дивує, бо все почало дорожчати і людям інколи навіть приходиться брати кредит, щоб заплатити за комунальні та арендну плату. Я наприклад зараз шукаю житло у Луцьку - https://dom.ria.com/uk/Каталог/Оренда-Помісячно/Квартири/Область/Волинська/Місто/Луцьк/ Дивлячись на ціни, розумію, що мабуть потрібно тисяч 10 заробляти, щоб 5 віддати за аренду та комуналку, а на останок жити.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up