У житомирській лікарні під час ревізії виявили порушень на понад 700 тис. грн

У житомирській лікарні під час ревізії виявили порушень на понад 700 тис. грн

Аудитори провели ревізію ЦМЛ №2, під час якої вивили ряд порушень, що призвело до втрат на 717 тис. грн.

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності Центральної міської лікарні № 2 м. Житомира за період з 1 січня 2013 р. до 30 листопада 2017 р. Про це повідомляють у прес-службі Державної аудиторської служби України.

Під час проведення контрольного заходу виявлено порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 717 тис. грн.

Зокрема, виявлено зайву сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму майже 287 тис. грн.

Відео дня

Через недотримання вимог законодавства, що регулює оплату праці, зайво нараховано та виплачено заробітної плати та премії на суму 81 тис. грн, внаслідок чого зайво сплачено єдиного соціального внеску понад 21 тис. грн.

Крім того, через непроведені розрахунки за надані послуги клінічних випробувань та видані бланки особистих медичних книжок працівникам підприємств, установ та організацій лікарня втратила доходів на суму більш як 120 тис. грн.

Через включення підрядними організаціями до актів прийому-передачі завищених обсягів виконаних робіт зайво сплачено майже 47 тис. грн.

Ще понад 41 тис. грн установа переказала приватному суб’єктові господарювання за фактично ненадані послуги з упровадження на робочих місцях програмного забезпечення.

Ревізією встановлено й інші порушення, що призвели до втрат: відшкодування витрат на відпуск медикаментів за безоплатними рецептами, лікування потерпілих від злочинних діянь без відшкодування таких витрат, списання майна тощо. Загальна сума таких порушень – 120 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено відшкодування виявлених порушень, що призвели до втрат, на суму понад 116 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення.

Керівництву лікарні надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень. До установи застосовано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області та УСБУ в Житомирській області.

Нагадаємо, що державні аудитори виявили порушень на суму майже 934 тис. грн у квартирно-експлуатаційному відділі міста Житомира.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up