У грудні 123,2 тис. сімей Житомирщини отримали субсидії на загальну суму 1 218,3 млн грн.

У грудні 123,2 тис. сімей Житомирщини отримали субсидії на загальну суму 1 218,3 млн грн.

Як повідомляє Департамент соціального захисту населення Житомирської ОДА, за грудень 2021 року житлові субсидії отримають 123,2 тис. сімей на загальну суму 1 218,3 млн грн., для придбання твердого палива та скрапленого газу – 111,2 млн грн.

Середній розмір субсидії на житлово-комунальні послуги у грудні 2021 року становив 1641,0 грн., на тверде паливо та скраплений газ – 3462,79 грн. на рік.

Нагадуємо, що згідно з законодавством розмір житлових субсидій визначається як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів користування послугами та розміром обов’язкового відсотка платежу сім’ї, який визначається для кожної сім’ї індивідуально в залежності від її складу та отриманих доходів.

Рекомендуємо сім’ям, які з об’єктивних причин не в змозі самостійно сплачувати за комунальні послуги, та їх витрати на комунальні платежі перевищують 15% родинного бюджету, звернутись за отриманням житлової субсидії.

Відео дня

Документи на призначення житлової субсидії можна подати до Центру надання адміністративних послуг, уповноважених осіб територіальних громад, а в містах обласного значення – до управлінь соціального захисту населення або направити поштою.

 

Документи для призначення субсидії також можна подати в електронній формі скориставшись онлайн сервісом через Портал Дія  https://diia.gov.ua/services/zvernennya-na-priznachennya-zhitlovih-subsidij-v-elektronnij-formi

 

FacebookTwitterРесурс

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up