У 2020 році обласний бюджет "схуд" на понад 3 мільярди гривень

У 2020 році обласний бюджет "схуд" на понад 3 мільярди гривень

Такі цифри прозвучали на засіданні бюджетної комісіїв обласній раді за участю голови обласної ради Володимира Федоренка, його заступників Олега Дзюбенка та Володимира Ширми і першої заступниці голови ОДА Наталії Остапченко.

Як проінформував Вадим Турський, заступник директора департаменту фінансів обласної державної адміністраці, у 2020 році,  в обласному бюджеті власні доходи становили 1 млрд 284,3 млн грн та трансфертів 2 млрд 622,5 млн грн, - повідомляє пресслужба обласної ради.

Найбільшу частину у структурі доходів загального фонду у 2020 році у відсотковому співвідношенні становили податки на доходи фізичних осіб,  а саме 84,84 %, 962,3 млн грн, відповідно. Видатки по загальному фонду, без урахування трансфертів найбільші були на галузь освіти – 47,20 %.

Члени постійної комісії з питань бюджету та фінансів підтримали звернення депутатів обласної ради до кабінету Міністрів України щодо необхідності фінансування робіт у сфері поводження з небезпечними відходами. Так, депутати виявили стурбованість ситуацією, яка склалася у Житомирській області щодо фінансування робіт у сфері поводження з небезпечними відходами (зберігання, захоронення та утилізації заборонених і непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (далі - ХЗЗР). Тому, без державної підтримки, лише коштом місцевих бюджетів та з екологічних фондів, здійснити роботу, що описана у зверненні неможлива, а стан зберігання ХЗЗР призводить до погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації та зростання соціальної напруги серед населення області.  «Враховуючи вищезазначене, звертаємося з проханням посприяти у  розв'язання питання щодо здійснення фінансування робіт з утилізації або впровадження механізму централізованого вивезення небезпечних відходів за кордон», - йдеться у зверненні. Було також підтримано депутатами ряд інших звернень до центральних органів влади щодо проблемних питань області.

Відео дня

Присутні розглянули ряд звернень від комунальних установ та закладів Житомирської обласної ради щодо фінансової підтримки. «На жаль, бюджет не може витримати усіх вказаних у зверненнях питань. Проте будемо враховувати усі побажання. Усі озвучені питання будуть розподілені на першочергові та другорядні. Те, що можемо зробити – будемо допомагати, решту – перенесемо на наступні роки при формуванні бюджету», - зазначив голова бюджетної комісії.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up