Ціни на м'ясо зростають найменшими темпами серед усіх продуктів

Ціни на м'ясо зростають найменшими темпами серед усіх продуктів

З початку 2019 року м’ясний кошик, за даними статистики, став дорожче на 1,6%. Його вартість зросла з 575,3 грн, у грудні 2018 року, до 584,6 грн, у червні 2019 року.

М'ясо досить непогано виглядає на фоні подорожчання інших продуктів. Набір соціальних круп подорожчав із початку року на 14%, хлібний кошик – на 9%, а молочний – на 2,6%. Тому зростання м’ясного кошику на 1,6% виглядає досить скромно. 

Такі дані оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук генеральний директор Української асоціації торговельних мереж Олексій Дорошенко.

При цьому вартість сала зменшилася на 5,5%. До складу кошику входять по кілограму яловичини, свинини, сала, тушки і філе курятини, а також варена ковбаса першого ґатунку. 
Ціна кілограма курки в тушці зросла з 57,8 грн, наприкінці минулого року, до 60,2 грн, у червні цього, тобто на 4,2%. Таким чином вона стала м’ясом, яке подорожчало найбільше.
Вартість вареної ковбаси за півроку зросла з 93,2 грн до 96,6 грн, або на 3,6%.
Куряче філе замкнуло трійку лідерів із подорожчання. У грудні 2018 року за кілограм, у середньому по країні, ми платили 104,5 грн, а в червні – вже 108,2 грн. Індекс зростання – 3,5%.
Свинина, яка коштувала напередодні Нового року 115,4 грн, першого літного місяця продавалася по 119 грн. За шість місяців ціна зросла на 3,1%.
Яловичина додала з початку року лише 0,3%. Кілограм обходився в грудні 2018 р – 128,1 грн, у в червні 2019 р – 128,5 грн.
За перші шість місяців 2019 року ціна сала зменшилась на 5,5%. Наприкінці минулого року воно коштувало 76,3 грн, а на початку літа – 72,1 грн.
За даними власного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 січня по 1 липня 2019 року м’ясний кошик зріс в ціні на 3,5%. Філе курятини подорожчало на 5,1%, тушка куряча і варені ковбаси – на 4,5%, свинина – на 3,8%, яловичина – на 2,1%. І тільки ціна сала знизилась на 0,5%. 
За перше півріччя, за даними продуктових гіпермаркетів, буженина по-домашньому подорожчала на 7,4%, молочні сардельки – на 7,5%, а сирокопчена ковбаса Брауншвейгська – на 7,8%. Таким чином бачимо, що м’ясні вироби дорожчають швидше за саме м'ясо, хоча й за даними різних джерел.
 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Житомира за сьогодні

11:01 Сьогодні - Міжнародний день прав людини 10:47 У Житомирі хворий чоловік на вулиці побив жінку 10:37 Нова митниця офіційно розпочала роботу 10:21 В Олевську через куріння в ліжку загинув чоловік Від читача 21:13 Як ЗМІ впливають на вибір новобудови? 10:20 Ми живемо в найкращому місті: Житомир переміг у всеукраїнському рейтингу можливостей і свобод 10:00 У Житомирській ОДА обговорили проєкт Стратегії розвитку області до 2027 року 09:59 Зимові канікули у житомирських школярів триватимуть 23 дні 09:39 РГК і TARTARINI уклали контракт на поставку обладнання для заводу RGC PRODUCTION 09:19 Сьогодні за деякими адресами буде знижено тиск подачі води 09:10 Курс валют 10 грудня: гривня продовжує бити рекорди 08:57 Погода у Житомирі 10 грудня: хмарно, без опадів. до +6 17:54 У просі, призначеному на експорт у Польщу, виявили амброзію полинолисту 17:30 Від ветеранів та ВПО надійшло Понад 9600 заяв на отримання пільгового кредиту на житло 17:03 Танцювальний колектив "T-SQUAD" відзначить 15-річний ювілей  на великій сцені 16:39 З жовтня 2020 року використання РРО стане обов’язковим для ФОПів – продавців ювелірки, ліків, автозапчастин, ресторанів, кафе, турагенцій, готелів 16:35 У Житомирі на грип та ГРВІ захворіло 2157 людей, що на 8,7% менше, ніж за попередній тиждень 16:20 Дмитро Разумков вручив відзнаки ВР військовослужбовцям 95-ої ОДШБр 16:16 З 16 грудня в Житомирі запрацюють ялинкові базари 16:03 В Овручі під час пожежі загинув 93-річний дідусь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up