Продукти, які подорожчали найбільше за рік.
У 2020 році ціни на цукор, яйця і масло зросли на 54,7%, 52,3% і 25,6% відповідно.
З листопада ціна цукру зросла на 11%, борошна - на 18% (очікується ще на 10%), макаронних виробів - на 13%, гречки - на 10%, гороху - на 15%, молока - на 5-10%, масла - на 5%.
Зростання цін прискорює інфляцію. Як свідчать дані Держстату, за січень ціни в середньому зросли на 1,3%, в порівнянні з попереднім місяцем, і на 6,1% - в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
У 2020 році ціни на цукор, яйця і масло зросли на 54,7%, 52,3% і 25,6% відповідно.
З листопада ціна цукру зросла на 11%, борошна - на 18% (очікується ще на 10%), макаронних виробів - на 13%, гречки - на 10%, гороху - на 15%, молока - на 5-10%, масла - на 5%.
«Україна Online»
Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах
№ 3 від 10 лютого 2021
Читати номер