«Стоп тарифний геноцид!»

«Стоп тарифний геноцид!»

У суботу, 20 лютого, у Житомирі на майдані Корольова пройшла чергова акція протесту проти захмарних тарифів на комунальні послуги.

Координатор руху у Житомирі Сергій Ткачук зазначив: «З кожним протестом людей приходить все більше. Це, безумовно, радує. Дякую вам всім, друзі! Одночасно з нами виходять Харків, Лубни, Полтава, Ужгород, Куп'янськ та інші українські міста. Разом –  ми сила».

Наступна акція в межах уже всеукраїнського страйку пройде у четвер, 25 лютого, об 11:00 під стінами Житомирської ОДА на майдані Корольова. Саме тоді спливе місячний строк з моменту подачі заяв до відповідних органів влади з вимогами вирішити проблему захмарних тарифів.

За словами організаторів, частину проблем можливо було зняти на місцевому рівні, але місцева влада самоусунулася від вирішення цього питання.

Відео дня

Під час акції розповсюджувалися звернення до Президента України В. Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради безпеки і оборони України, НКРЕКП з наступними вимогами (наводимо дослівно):

«В Україні склалася напружена соціально-економічна ситуація на фоні необгрунтованого підвищення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги. Неефективна політика уряду, запровадження карантинних обмежень, відсутність справжніх реформ призводять до повного зубожіння громадян.

У розділі VI Декларації про державний суверенітет України йдеться: "Народ України має виключне право на володіння, користування і розпорядження національним багатством України.

Земля, її надра, повітряний простір, водні та інші природні ресурси, які перебувають в межах території Української РСР, природні ресурси її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, весь економічний і науково-технічний потенціал, що створений на території України, є власністю її народу, матеріальною основою суверенітету республіки і використовується з метою забезпечення матеріальних і духовних потреб її громадян".

Протягом останніх десятиріч очільники держави, вступивши у злочинний зговір з бізнес-промисловими групами (олігархами), утворили справжній геноцид сторсовно українського народу. За офіційними даними на 2019 рік, в Україні за межею бідності було понад 60% населення. Цей факт підтверджує порушення статті 3-ї Конституції України: "Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. 

Права і свободи людини та їхні гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави".

Згідно зі ст. 5, 7, 13, у дотримання та на виконання норм ст. 8 Конституції України та на підтримку Всеукраїнської акції протесту проти підвищення тарифів "Тарифний Майдан" вимагаємо негайно з метою формування прозорих та справедливих тарифів до 01.03.2021 р. прийняти Закон України про Єдину державну систему моніторингу (далі – ЄДСМ), проєкт якого зареєстрований під № 3359 від 17.04.2020 р. Терміново розпочати впровадження в дію ЄДСМ для забезпечення формування єдиного зведеного енергетичного балансу України.

З 01.01.2021 року встановити для домогосподарств та компаній, що надають послуги теплопостачання населенню, максимальну граничну ціну на газ внутрішнього видобутку на рівні 3000 грн з урахуванням ПДВ за 1000 м куб. та максимальну граничну ціну на електричну енергію  на рівні 1,00 грн з урахуванням ПДВ за 1 кВт до моменту повного введення в дію ЄДСМ.

Терміново ініціювати проведення аудиту та повернення у власність, на баланс та в управління державної компанії усі газотранспортні, газорозподільчі та електричні мережі, які наразі перебувають у користуванні приватних компаній, котрі в інтересах своїх власників-бенефіціарів обдирають споживачів.

Не пізніше 01.02.2021 р. скасувати постанову Кабінету Міністрів України № 1325 від 28.12.2020 р., яка підвищує вартість електроенергії для населення. ВР України відкликати законопроєкт № 3613, зареєстрований 09.06.2020 р., який одягає на громадян України борговий зашморг. Негайно скасувати постанову НКРЕКП № 15 від 06.01.2021 р.

У термін до 28.02.2021 р. перевірити ефективність управління газотранспортними та газорозподільчими мережами, які перебувають у користуванні та у власності приватних структур у всіх регіонах України, перевірити законність отримання та наявність всіх спецдозволів та ліцензій на видобуток та розробку надр в Україні.

Вимагаємо у найкоротші терміни провести розслідування за попереднім 10-кратним підвищенням тарифів протягом 2014-2020 р.р. і покарання винних за геноцид власного народу!

Всі звіти, відповіді та рішення щодо виконання цих вимог надати народу України до 01.03.2021 р. через офіційні державні телеканали, на офіційних сторінках фейсбук, а також через інші засоби масової інформації.

У разі невиконання вищевикладених умов залишаємо за собою право вимагати негайної відставки Президента України, Кабінету Міністрів України у повному складі та розпуску Верховної Ради України!». 

Руслан Мороз

 Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up