Спостерігається тенденція до зниження середніх цін на овочі

Спостерігається тенденція до зниження середніх цін на овочі

В Україні відпускні ціни виробників на продукти харчування за останній місяць залишаються стабільними.

За даними фінансово-економічного департаменту Міністерства аграрної політики та продовольства України, помітне зниження цін на крупи - у порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукрудзяні (-1%) та горохові групи (-1%).

Спостерігається тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі.

Так, відносно минулого року на 14 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим місяцем, на 16 % втратили в ціні морква та буряк, 7 % – картопля,  4% – капуста та цибуля

Відео дня

Ціни на масло вершкове, олію та цукор не зросли.

По більшості критичних для населення продуктів харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції. Відбулось незначне подорожчання (4%) м'яса ВРХ та свинини (5%), молоко вищого гатунку змінилось в ціні на 2%, м'ясо курей на 3%.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up