Порядок отримання податкової знижки на розвиток дитини

Порядок отримання податкової знижки на розвиток дитини

До Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Іван Павловський (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора).

Чоловік цікавився, який порядок отримання податкової пільги на розвиток дитини. Роз’яснення в межах проекту «Я маю право!» надали фахівці Новоград-Волинського МЦ з надання БВПД.

Спеціаліст центру розповів, що зараз можна буде отримати не тільки податкову знижку, якщо ви сплачуєте за навчання дитини, яка здобуває середню професійну чи вищу освіту. Наразі батьки можуть повернути і частину витраченої суми на дошкільну, позашкільну та середню загальну освіту. Також фахівець центру розповів про можливість компенсувати частину коштів, які витрачаються на дитячий садок, спортивну чи музичну школу, спеціалізовану школу, наприклад, з поглибленим вивченням іноземних мов тощо.

Для отримання вищезазначеної пільги потрібно написати заяву та подати до регіонального представництва Державної фіскальної служби наступні документи:

Відео дня

- паспорт, ідентифікаційний код;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- довідку про вартість навчання за рік;

- договір з навчальним закладом, довідку з навчального закладу про кількість навчальних місяців;

- платіжні документи, які підтверджують оплату навчання;

- декларацію про доходи батьків;

- довідку з роботи про отриманий дохід за минулий рік і сплачені податки.

Оформити податкову знижку може кожен громадянин, який офіційно працює і сплачує податки. Розмір соціальної пільги безпосередньо залежить від суми сплачених податків, але разом із цим не може перевищувати 18 % від них.

Якщо виникли питання, за юридичною консультацією звертайтесь до місцевих центрів та бюро правової допомоги. Їх адреси та контакти ви можете знайти на сайті http://zhytomyr.legalaid.gov.ua/ua/ у розділі «Місцеві центри».

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» – на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213103 (єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up