Понад 102 тисячі домогосподарств Житомирщини отримають житлову субсидію

Понад  102 тисячі домогосподарств Житомирщини отримають житлову субсидію

Про це інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Так, станом на 6 жовтня житлову субсидію в Житомирській області отримують 102,4 тис. домогосподарств, із них 23,3 тис. – на тверде паливо і скраплений газ.

За січень-вересень 2022 року субсидію на житлово-комунальні послуги нараховано на загальну суму 593,7 млн грн. Середній розмір субсидії у вересні становив  196,27 грн.

Субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу призначено на загальну суму 81,1 млн грн. Середній розмір субсидії на тверде паливо і скраплений газ становив 4065,26 грн.

Відео дня

З 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України призначатиме і виплачуватиме житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Вже з жовтня Пенсійний фонд України здійснює виплату призначених органами соціального захисту населення житлових субсидій і пільг. Виплати будуть проводитись незалежно від того, чи є субсидіант або пільговик пенсіонером чи ні.

На сьогодні заяви з необхідними документами приймаються:

  • структурними підрозділами з питань соціального захисту населення в електронній формі (через офіційний вебсайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний вебпортал електронних послуг (Портал Дія);
  • уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження уповноваженому органу.

Якщо доходи громадян не дозволяють сплачувати за житлово-комунальні послуги, необхідно звертатися за призначенням житлових субсидій.

Як повідомлялося раніше, стартував перший етап передачі функцій від органів соціального захисту до органів ПФУ – Пенсійному фонду України перераховано понад 630 мільйонів гривень для виплати пільг і субсидій.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up