Острівець безпеки за майже чверть мільйона встановили біля школи у Житомирі

Острівець безпеки за майже чверть мільйона встановили біля школи у Житомирі

У Житомирі поблизу ЗОШ № 8 встановили перехід з острівцем безпеки.

Нерегульований пішохідний перехід з острівцями безпеки поблизу школи №8 встановили за ґрантові гроші. За словами координаторки проєкту "TUMI: шлях до школи" Аліни Кундіч, його вартість – майже 248 тисяч гривень.

У розпорядженні редакції «20 хвилин Житомир» є документ – комерційна пропозиція щодо встановлення подібних островків безпеки в м. Вінниця. Там подібну конструкцію оцінили разом з роботами в межах від 55 000 до 70 000 гривень в залежності від комплектації.
Але за документами в Житомирі було витрачено 248 000 гривень на абсолютно аналогічну конструкцію.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">
Відео - Суспільне

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (12)
  • Борис Пахолюк

    А щодо доцільності та не обхідності самих острівців можна почитату тут:
    https://vn.20minut.ua/DTP/zavazhayut-chi-ryatuyut-navischo-u-misti-roblyat-ostrivtsi-bezpeki-10928038.html

  • Борис Пахолюк

    Локальний кошторис на острівці безпеки
  • Борис Пахолюк

    В інформаційному матеріалі є одна суттєва неточність, тому інформуємо про наступне:
    1. 247,6 тис грн - це вартість не острівців безпеки, а всіх робіт по об'єкту "Капітальний ремонт засобів організації дорожнього руху з облаштуванням пішохідного переходу з острівцем безпеки за адресою: вул. майдан Згоди, 5 в м. Житомирі", що включає вартість робіт капітального ремонту тротуарів з влаштуванням пішохідного переходу та тактильної плитки, влаштування освітлення пішохідного переходу, будівництво острівців безпеки, нанесення дорожньої розмітки від вул. Київська до вул. Східна, влаштування дорожніх знаків та інші супутні роботи.
    2. Вартість робіт саме острівців безпеки складає 19,5 тис. грн, згідно проектно-кошторисної документації (скан копія локального кошториса додається).
    3. Всі технічні рішення по об'єкту "Капітальний ремонт засобів організації дорожнього руху з облаштуванням пішохідного переходу з острівцем безпеки за адресою: вул. майдан Згоди, 5 в м. Житомирі" відповідають чинним будівельним нормам.
    4. Кошторисна частина проектної документації має позитивний висновок державної експертизи (скан копія висновку експертизи додається).
    5. Виконавець робіт був визначений за результатами публічних закупівель, згідно чинного законодавства України (ідентифікатор закупівлі: UA-2020-08-20-005952-a).
    6. Всім, хто хоче ознайомитися з оригіналами тендерної документації, будівельних договорів та проектно-кошторисною документацією запрошуємо в офіс комунальної установи "Агенції розвитку міста" Житомирської міської ради (вул. Покровська, 4 телефон: +38063 145 72 74)."
  • Владимир Юрьевич

    РАССТРЕЛЯТЬ
    ВАФЛИСТА
    ДЫРЯВОГО
    СУХОМЛИНА
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up