Обласний бюджет Житомирщини у 2018 році матиме 1 млрд грн власних надходжень

Обласний бюджет Житомирщини у 2018 році матиме 1 млрд грн власних надходжень

За рахунок фінансової децентралізації – реформи, впровадження якої ініціював Президент Петро Порошенко, – у 2018 році обласний бюджет вперше матиме 1 млрд грн власних надходжень.

Про це зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич під час засідання Ради регіонального розвитку, - повідомляє прес-служба ОДА.

«Завдяки фінансовій децентралізації, реалізацію якої ініціював саме Президент Петро Порошенко, цього року вперше обласний бюджет буде мати 1 млрд грн власних надходжень. Такого не було за останні 27 років незалежності. Ми собі таке завдання ставили на початку планування бюджету, коли формували його на 2018 рік. І дуже приємно, що сьогодні за рахунок найголовнішої реформи в Україні, обласний бюджет Житомирщини матиме стільки надходжень», – наголосив Ігор Гундич.

За інформацією департаменту фінансів ОДА, по завершенню 2018 року очікується понад 1 млрд грн власних надходжень до загального фонду обласного бюджету. Найбільше коштів очікують від податку на доходи фізичних осіб, яка складе понад 700 млн грн.

Відео дня

Варто додати, що в обласному бюджеті на 2019 рік на капітальні видатки передбачається у 3 рази більше коштів, ніж у 2018 році. Їх спрямують на масштабні об’єкти, будівництво амбулаторій, капітальні ремонти тощо.

Нагадаємо, що з початку впровадження реформи децентралізації Житомирщина впевнено тримає лідерство серед інших областей та може однією з перших завершити процес об’єднання.Також керівник області окреслив перспективи 2019-2021 – показав ті наймасштабніші проекти, які будуть реалізовуватися на Житомирщині та стануть яскравими символами змін, а найближчим часом доповняться десятками проектів з ОТГ.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up