Обираємо надійні вхідні та міжкімнатні двері

Обираємо надійні вхідні та міжкімнатні двері

Якщо ви усе ж таки зважилися попрацювати над дизайном інтер’єру власного помешкання, то до вибору варто поставитися дуже серйозно.

 

По-перше, потрібно визначитися з тим, що вам подобається і які з дверей стануть надійним захистом та доповненням вашого будинку, а по-друге, потрібно знати, як обрати вхідні двері правильно.

Вхідні двері виконують декілька функцій: захищають ваш будинок від незапроханих гостей, а також є найважливішим елементом як внутрішнього, так і зовнішнього оформлення будинку. Хоча «бідні» дев’яності залишилися позаду, і вибір є величезний, іноді обрати відповідну модель буває складно. Вся справа в тому, що кожній людині підходить щось своє. Одні «женуться» за якістю, другі за дешевизною, треті намагаються все це грамотно поєднати, не забуваючи про зовнішній вигляд виробу.

Однак вибір дверей залежить не тільки від ваших особистих переваг. Особливості вашого будинку – ось який фактор, крім людського смаку, підказує нам, що купити. Наприклад, якщо ви живете у великому маєтку за межею міста, вам напевно знадобляться масивні, високоміцні двері. Мешканці однокімнатної квартири у центрі міста на середньому поверсі навряд чи оберуть такий варіант, адже занадто великі двері в такій квартирі будуть виглядати безглуздо.

Відео дня

Найпопулярніші моделі та на що варто звернути увагу?

Сьогодні найпопулярнішими вхідними дверима є сталеві двері. До таких дверей висувається дуже багато вимог. По-перше, їхня конструкція має бути досить міцною. Вони обов’язково повинні бути стійкими до всіх фізичних впливів (подряпин, зломів, ударів тощо). Повинні мати протизнімні штирі, а також – укріплені кути. Крім того, двері ще можуть мати протипожежні, кулестійкі або якісь інші важливі властивості. Якщо ви хочете придбати такі, вам слід поцікавитися у виробника, і обирати безпосередньо серед них, адже ці характеристики притаманні не усім дверним виробам. Дуже важливими є тепло - й звукозахисні властивості. Обираючи двері, порадьтеся з консультантами щодо того, яка модель за прийнятною для вас ціною буде найкраще відповідати заявленим якостями.

Вдалий вибір під силу кожному

В Україні 9 з 10 дверей зроблені зі сталі, але не всі вони, на жаль, якісні, тому потрібно знати, як правильно обирати вхідні двері. Конструкція сталевих дверей складається з двох «аркушів», зроблених зі спеціальної полегшеної легованої сталі. Товщина її повинна бути не менше ніж півтора міліметра і не більше ніж три-чотири. Гарні двері володіють спеціальними ребрами жорсткості, які значно посилюють стійкість усієї системи під час спроби злому, а також не дозволяють листам сталі прогинатися під навантаженням.

Існує два основних варіанти виконання дверної коробки – складний і простий. Звичайно, складний варіант залишає простий «далеко позаду» і протягом багатьох років утримує лідируючі позиції. Усе тому, що складний варіант виробництва – це єдина монолітна конструкція без швів зварювання. Всі ми знаємо, що зварний шов – це слабка ланка в усіх системах.

Експерти радять обирати двері, покриті матеріалом екошпон

«Я займаюсь дверима вже більше 10 років, і абсолютно впевнено можу сказати, що дверна індустрія не стоїть на місці! Обираючи міжкімнатні двері, раджу звернути свою увагу на двері, покритті екошпоном. Чому саме це покриття? По-перше, це екологічно чистий багатошаровий матеріал, котрий піддавали довготривалому пресуванню без використання шкідливих домішок чи клею. Візуально його надскладно відрізнити від натурального матеріалу, він набуває текстур цінних порід дерева завдяки 2D та 3D технологіям виготовлення плівки.

Двері, покриті екошпоном – це найкраще, що зараз є на ринку. Екошпон повністю обтікає полотно зі зрощеного масиву сосни, не має стиків, тому ймовірність того, що плівка буде відставати, дорівнює 0. Більше того, такі двері стійкі до механічних пошкоджень (тому, якщо у Вас є домашні улюбленці чи маленькі діти, подряпини такому покриттю не загрожують). Двері мають високий бар’єр до ультрафіолетового випромінювання, а головне – перепадів вологості та температур. Особливо важливо це для приватних будинків. Уявімо, що в холодну пору року Ви поїхали відпочивати, будинок залишили без опалення, повернувшись – увімкнули опалення. Зазвичай двері реагують на такі зміни деформаціями конструкції, розсиханням тощо., але не у випадку з дверима з екошпоном. Цей матеріал гіпоалергенний і не спричиняє шкоди для здоров’я. Господині будуть щасливими, тому що двері абсолютно непримхливі у догляді. А головне – ціна! Ціна – помірна, а якість – найвища! Купуйте двері у покритті екошпон і Ви будете приємно здивовані!», – розповів керівник компанії «Двері Полісся» Сергій Шапран.

Маленькі, але важливі деталі

Основну «роль», звичайно ж, грають самі двері, але не варто забувати про замки, петлі, щеколди і засувки, дверні вічка.

Одним із слабких місць дверей є петлі. Їх можна легко зрізати по зварювальному шву за допомогою звичайної «болгарки» або ж збити кувалдою. Для того, щоб убезпечити власну квартиру від злому, потрібно використовувати проти знімні штирі – ригелі. При закриванні дверей ригель входить у гніздо дверної коробки і фіксує усю дверну конструкцію. Навіть якщо петлі збиваються або обрізаються – самі двері зняти неможливо. Для максимального ефекту в дверях повинно бути не менше чотирьох ригелів на боці замка, також знизу і зверху.

Ще один спосіб убезпечити двері від зняття – приховані петлі. Й хоча двері з прихованими петлями – це не 100% гарантія захисту квартири від злому (але навіть за найвищої кваліфікації злодієві буде потрібно на 20-25 хвилин більше часу, ніж на усунення звичайних, а це досить багато часу). Ще одним плюсом прихованих петель є більш естетичний вигляд дверей.

Перед тим як обрати вхідні двері, потрібно врахувати кількість петель, а вона залежить від ваги виробу. Тому покажіть паспорт дверей професіоналу, нехай він порадить вам моделі петель, що підійдуть якнайкраще. Якщо двері за день відкриваються більше ніж 50 разів, то виробники рекомендують встановлювати не менше 4 петель. Така кількість дасть можливість раціонально розподіляти навантаження по усіх петлях.

Чого не варто робити

Ми вже знаємо, що навіть якісні вхідні двері не захищатимуть належним чином ваш будинок, якщо не будуть встановлені правильно. Для встановлення вхідних дверей потрібно звернутися до професіоналів. Фахівці самі все виміряють і виготовлять вхідні двері під ваш дверний отвір.

Не купуйте двері в сумнівних компаніях, які не дають гарантію на свої вироби, в будівельних магазинах, сподіваючись заощадити кругленьку суму. Виготовивши двері під ваш розмір, майстри їх встановлять і демонтують старі двері. При цьому варто звернути особливу увагу на якість закладення щілин між рамами дверей і стіною. Найкращим матеріалом для такої роботи по праву вважається бетон, а не монтажна піна.

Не варто ставити двоє дверей: зовнішні двері зі сталі і внутрішні з дерева. Люди, які встановили такий зв’язок, сподівалися на підвищену звукову і теплоізоляцію, але дерев’яні двері не можуть цього надати. Тому краще поставити сталеві двері з підвищеними характеристиками ізоляції звуку і тепла, це буде і швидше, й економніше. Також існує ще одна спеціальна функція – оббивка вхідних дверей. Оббивка в рази підвищує звукоізоляційні і теплоізоляційні характеристики.

Отвори

Не завжди можна встановити сталеві двері в наявний отвір. У деяких випадках доводиться зрізати вхідні двері з двох боків або з одного боку. Також існує ризик того, що отвір буде маленький, а стіна дуже міцною і широкою, тоді двері можна встановити зовні, але деякі питання потрібно залагоджувати в органах житлового нагляду. А коли отвір навпаки – дуже великий, то можна його зменшити з допомогою цементної кладки або бетонування (або ж купити двостворчасті двері).

Замки

На жаль, на сьогоднішній день замків, які неможливо відімкнути, просто не існує. Будь-який професійний злодій зможе впоратися з навіть найнадійнішим за наявності певних інструментів. Але не завжди злодій має інструменти під всі види замків. Та й час грає проти зловмисника. Іноді на те, щоб розкрити замок, може знадобитися півгодини і більше. Тому вхідні двері повинні мати як мінімум два замки, циліндровий і сувальдний. Перший – дуже масивний, він виконує силову функцію, його дуже важко вибити, а другий навпаки – захищає ваш будинок від «інтелектуального» злому, оскільки відкрити його за допомогою «відмички» або схожого ключа – дуже важко і малоймовірно. Якщо злодій захоче зламати або розкрити такі двері, йому доведеться неабияк потрудитися.

Дизайн

Дизайн – дуже важливий елемент будь-яких дверей, і сталевих, і дерев’яних, і пластикових. Сьогодні для зовнішньої та внутрішньої обробки використовують різні за якістю, ціною, зовнішнім виглядом матеріали. Оббивають, обклеюють різними матеріалами, одні підвищують теплоізоляційні показники, інші – звукоізоляційні, а треті просто красиво виглядають. Вони можуть бути оббиті шкірозамінниками, вінілис шкірою. Також їх можна обробити панелями з натурального дерева, фанери, пластику.

Пам’ятайте важливе правило – дизайн вхідних дверей повинен підходити під дизайн передпокою і бути немов би «продовженням» будинку, його частиною. Двері необхідно підбирати в єдиному стилі з вашим будинком.

При покупці зверніть увагу на дизайн і якість фурнітури. Від неї багато в чому залежить зовнішній вигляд виробу. Дешева фурнітура погано впливає на загальне враження, в той час як якісна і респектабельна змушує нас по-новому поглянути навіть на звичайні двері.

Висновок

Як і будь-яку покупку, обирайте двері, керуючись здоровим глуздом, нашими рекомендаціями і прислухайтеся не тільки до внутрішнього голосу, але й до думки експертів. Ось побачите – купівля вхідних дверей стане черговою вдалою покупкою!

 


Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up