Найбільший обсяг субвенції отримають ОТГ Житомирської області – 164,6 млн грн.

Найбільший обсяг субвенції отримають ОТГ Житомирської області – 164,6 млн грн.

Про це інформує Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ із посиланням на Кабінет Міністрів України.

4 квітня Кабінет Міністрів України затвердив розподіл обсягу субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році.

1,9 млрд грн субвенції розподіляються між 665 об’єднаними громадами, що були створені у 2015-17 роках, пропорційно до площі території та кількості сільського населення ОТГ з рівною вагою обох цих показників.

У 2018 році найбільшу субвенцію отримає Олевська ОТГ Житомирської області – 17,6 млн грн, найменшу - Нижанковецька ОТГ Львівської області - 293,2 тис. грн.

Відео дня

Загалом найбільший обсяг субвенції отримають ОТГ Житомирської області – 164,6 млн грн, Дніпропетровської – 157 млн грн, Чернігівської – 143,2 млн грн, та Хмельницької області – 143,2 млн грн.

Розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад  у 2018 році (завантажити)

Також рішенням Уряду удосконалено Порядок та умови надання субвенції. Після набрання чинності постановою громади матимуть два місяці, щоб подати до Мінрегіону проектні заявки на всю суму субвенції. Тобто, на реалізацію проектів  у громад буде півроку і вони зможуть будівельні та ремонтні роботи за кошти субвенції провести влітку і восени, а не в грудні, як було раніше. Новий порядок дозволить уникнути ситуацій, коли громади  спочатку зволікали з подачею проектів, а потім не мали часу на їх реалізацію, а невикористані гроші поверталися до державного бюджету.

Кошти субвенції у 2018 році можуть спрямовуватися і на капітальний ремонт об’єктів комунальної інфраструктури, а також на капітальний, а не поточний, ремонт вулиць і доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення.

Обидва документи було раніше погоджено Асоціацією міст України, яка надавала свої зауваження/пропозиції, і їх було враховано.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up