Нацкомісія хоче підвищити ціни на електроенергію для населення

Нацкомісія хоче підвищити ціни на електроенергію для населення

За оцінками НКРЕКП, зміни можуть принести 50 млрд грн.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), запропонувала підвищити тарифи на електроенергію для населення.

Про це йдеться в презентації комісії, яку представили на круглому столі, організованому комітетом Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, передає пресслужба НКРЕКП.

Так, одним із заходів пропонується до кінця 2020 року скасувати пільгову категорію споживання до 100 кВт⋅год для населення (тариф 0,75 грн без ПДВ), що дасть 12 млрд грн наступного року.

Відео дня

Крім того, пропонується протягом 2-5 років скасувати перехресне субсидіювання із забезпеченням адресної допомоги вразливим категоріям споживачів. Якщо тарифи для населення привести у відповідність до тарифів для непобутових споживачів, це дасть змогу отримати ще 38 млрд грн на рік.

За оцінками НКРЕКП, обсяг дотацій, які сплачують непобутові споживачі за населення, складає понад 50 млрд грн.

Зокрема, середньозважений тариф для населення становить 1,07 грн за кВт⋅год (без ПДВ), у той час як комерційні споживачі платять 1,88 грн за кВт⋅год.

Джерело: ТСН

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Иван Усенко

    Навіщо так бідкатись про народ, Порошенко енергоринок з потужностями віддав у руки Ахметова, а ці уже й містертсво Ахметова зробили, ну а тепер тариф потрібен такий щоб покрив розмір пенсії, щоб скільки держава виділила, скільки відразу і відібрати, ну навіщо цим пенсінарм гроші. Це вам подяка за голосування в кожному селі і кожному місті за представників солідарності, бютів і російських опоблоків. Усіх хто побував у депутатстві, на виборах відправте у відпустку, нехай тепер побудуть поза депутатством і покористуються цими тарифами, гірше не буде, але колись та домовлятся про баланс життя для людей, а не держави і олігархів, доходів і видатків людей, а не тільки в кишені багатих. Коли більшість людей побуває у владі, закони прийдеться приймати справедливі для всіх, бо опинившись по іншу строну барикад, людина завжди вимагає справедливості. Це не стосується депутатів опоблоків, для них фінансування постійне, бо Росія завжди буде намагатись втручатись в жття нашої країни, доки українці самі не зорзуміть, що для них краще.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up