Надходження податків та платежів до бюджетів усіх рівнів зросли майже на третину

Надходження податків та платежів до бюджетів усіх рівнів зросли майже на третину

Як повідомляють фахівці управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Житомирській області, за 7 місяців цього року вдалось збільшити надходження податків та платежів до бюджетів усіх рівнів майже на третину.

Надходження склали 5,2 млрд грн., що на 1,1 млрд грн. більше, ніж за січень-липень минулого року.

До Державного бюджету на 179,8 млн грн., або на 24 % зросли надходження з ПДВ, та склали більше 929 млн грн., у 1,3 рази більше, або на 39,9 млн грн. збільшились надходження з податку на прибуток, які становлять 272,3 млн грн.,  на 193,1 млн грн., або на 27,5% зросли податок та збір на доходи фізичних осіб та становлять 894,6 млн.грн.. У цілому державна казна збільшилась до минулорічного на 0,5 млрд грн. (+29,3%) і складає за півріччя 2,2 млрд гривень.

Утримують лідерство в області по питомій вазі у загальних надходженнях підприємства добувної та переробної промисловості, підприємства – постачальники  електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, а саме: 34,2%, або 764 млн гривень.

Відео дня

Сільськогосподарські підприємства у цьому році забезпечили 20,5% надходжень до Державного бюджету, або 457,8 млн гривень.

Суб’єкти господарювання, що займаються оптовою та роздрібною торгівлею, сплатили до бюджету 291,4 млн грн., що складає 13,1% загальних надходжень.

Будівельні компанії забезпечили до бюджету 77,2 млн грн., що становить лише 3,4% від надходжень до Держбюджету по області.

Місцеві бюджети отримали у своє розпорядження 3,0 млрд грн., це більше на чверть, або на 0,6 млрд грн., ніж за січень-липень 2017 року.

Позитивній динаміці надходжень до бюджетів сприяє створення ефективної системи припинення діяльності тіньового сектору економіки і ліквідації схем ухилення від оподаткування, якісний рівень спілкування з платниками податків.

Документальні перевірки на сьогодні плануються за ступенем ризику можливого ухилення від сплати податків, і це дало можливість скоротити кількість перевірок, і, в той же час, покращити якість контрольно-перевірочної роботи. А це, відповідно, сприяє підвищенню рівня добровільної сплати податків. І як результат: на сьогодні добровільна сплата складає понад 90 відсотків сплати платежів.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up