На сесії міськради виділили кошти на закупівлю восьми автомобілів для поліцейських  офіцерів громади

На сесії міськради виділили кошти на закупівлю восьми автомобілів для поліцейських  офіцерів громади

Сьогодні, 26 травня, на  шістдесят сьомій позачерговій сесії Житомирської міської ради прийнято рішення щодо виділення 3 млн 360 тис грн на реалізацію проєкту, зокрема на закупівлю восьми автомобілів Renault Duster для поліцейських  офіцерів громади. 

Відтак, внесено  зміни  до рішення міської ради від 18.12.2019  № 1716 «Про бюджет Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

Поліцейський офіцер  стане частиною громади, а саме «буде  впізнаваний та доступний для населення, знати мешканців території, яку обслуговує, та їх проблеми, дослуховуватися до проблем громадян, відгукуватися на потреби населення, залучати населення для вирішення питань, пов'язаних із публічною безпекою та звітувати про свої дії та результати роботи».

Планування роботи поліцейського офіцера громади буде передбачене таким чином, щоб 80 % робочого часу він перебував на території ОТГ . «Вирішено питання щодо заборони залучення ПОГ до виконання інших завдань поза межами їх службових обов’язків, а також перебування ПОГ упродовж усього робочого часу в межах дільниці обслуговування, за винятком одного робочого дня, призначеного для роботи з документами в територіальному підрозділі поліції», - зазначає заступник начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області Артем Лисогор.

Відео дня

Нагадаємо, що проєкт «Поліцейський офіцер громади  стартував у житомирській громаді 11 квітня 2020 року  підписанням Меморандуму про співпрацю між ГУНП у Житомирській області та Житомирською  міською ОТГВідтак, НПУ забезпечує ПОГ зарплатою, зброєю, спецзасобами, планшетами, бодікамерами  ті ін, здійснює контроль та моніторинг за роботою ПОГ.  Житомирська міська ОТГ здійснює матеріально-технічне забезпечення ПОГ автомобілями, приміщенням, його ремонтом, меблями та оргтехнікою. Спільною метою поліції та ОТГ є безпека громади та співпраця орієнтована на потреби громади.

«Житомир є першим містом серед обласних центрів, де буде реалізовано проєкт.В часи економічної кризи, коли можлива злочинність на вулицях міста,  квартирні крадіжки, безпека і захист людей стоїть на рівні із  закупівлею ШВЛ апаратів чи захисних костюмів для медичних  працівників», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

 «Наразі проходить другий етап реалізації проєкту - відбір серед діючих співробітників, а саме: прийом анкет онлайн, тест загальних навичок, знання законодавства та психологічне тестування, поліграф, співбесіди з комісією з представників НП...  З 25 по 27 травня на базі Управління патрульної поліції у м. Києві проводиться тестування кандидатів на посади ПОГ Житомирської міської ОТГ», - зазначають в Головному  управлінні Національної поліції в Житомирській області.

Потому переможці конкурсу пройдуть навчання - курс підготовки за спеціально розробленою програмою. Тривалість курсу – до 2,5 місяців. В подальшому -  підготовка на базі ДДУВС/Академії ПП, із залученням іноземних експертів.

Ефективність роботи поліцейських офіцерів громади контролюватиметься: НПУ проводитиме оцінку ефективності роботи щомісяця, кожні шість місяців, щороку, а міжнародні партнери проводитимуть дослідження громадської думки.

Наголошено, що поліцейський офіцер громади не муніципальний поліцейський. Він залишається у складі місцевого органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас, він підзвітний громаді щодо забезпечення її безпеки.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up