Монетизована субсидія має бути направлена виключно на оплату компослуг без допущення заборгованості

Монетизована субсидія має бути направлена виключно на оплату компослуг без допущення заборгованості

21 лютого в Житомирі відбулася розширена нарада за участі заступників міського голови Вікторії Краснопір та Сергія Кондратюка, в.о.директора департаменту соціальної політики Людмили Ліпінської,  представників структурних підрозділів міської ради, житлово-комунальних  служб, представників АТ «Ощадбанк», АТ «Укрпошта» та ГУ Пенсійного фонду в Житомирській області, які задіяні у процесах монетизації субсидій.

Під час засідання було обговорено всі зміни, які стосуються виплати житлових субсидій, нарахуванню та порядку практичної взаємодії установ та організацій щодо виплати субсидій населенню, - повідомляє прес-служба міськради.

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», який було прийнято Верховною Радою України в листопаді 2017 року, визначено, що пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг з 1 січня 2019 року виплачуються споживачу у грошовій формі у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

«На засіданні уряду, 6 лютого 2019 року, прийнято постанову №62, якою визначено порядок надання субсидій населенню в грошовій формі. Скористатися такою системою зможуть ті громадяни, яким призначено субсидію на поточний опалювальний період 2018-2019 років. Субсидіанти-пенсіонери зможуть отримати кошти нарахованих субсидій на рахунки в банках або через працівників АТ «Укрпошта», тобто у звичайному для них порядку отримання пенсій. Громадяни, що не є пенсіонерами, отримають кошти субсидій на персональні рахунки в АТ «Ощадбанк» в будь-якому відділення, як грошовий переказ або на поточні рахунки в даному банку, якщо вони відкриті. Для цього має бути налагоджена взаємодія всіх налагоджених структур», - зазначила Вікторія Краснопір.

Відео дня

Таким чином громадяни мають самостійно контролювати своє споживання житлово-комунальних послуг і своєчасну сплату у повному обсязі підприємствам-надавачам послуг рахунків за них ( а не розмір обов’язкового платежу, як було раніше).

Учасники наради повідомили про те, що питання монетизації субсидій опрацьовано ними на навчаннях, семінарах, селекторних нарадах тощо і зазначили про готовність до виплати коштів субсидіантам.

Звертаємо увагу громадян міста, що субсидія є цільовою державною допомогою та має бути спрямована на сплату вартості житлово-комунальних послуг без допущення заборгованості. Адже тільки своєчасна сплата за отримані послуги може гарантувати безперебійне надання послуг тепло,-газо,- водо-, електропостачання не тільки для отримувачів субсидій, а й для всіх мешканців міста.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up