Міськрада виділила понад 26 млн грн на зкупівлю медобладнання, ліків та виплати медакам

Міськрада виділила понад 26 млн грн на зкупівлю медобладнання, ліків та виплати медакам

Про це повідомляє пресслужба мської ради.

Такі зміни та доповнення  внесли до Цільової програми розвитку охорони здоров’я Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 18.12.2017 № 873 сьогодні, 17 березня під час 65 позачергової сесії Житомирської міської ради з метою запобігання розповсюдженню COVID – 19  та недопущення її переростання у надзвичайну ситуацію техногенного та природного характеру.

26 млн  388, 3 грн буде  спрямовано на наступні потреби:

9 млн грн  -   на закупівлю медичного обладнання, а саме : 7 апаратів штучної вентиляції легень, 40 концентраторів, бронхоскоп, пульсоксиметри (прибори, якими вимірюють рівень кисню в крові), монітори пацієнтів;

Відео дня

2 млн 454 грн  –  на засоби індивідуального  медичного персоналу

3,0 млн –  на лікарські засоби, витратні матеріали та дезінфікуючі засоби;

12 млн 139 грн - на  здійснення матеріального заохочення медичних працівників міських закладів охорони здоров’я за роботу,  пов’язану із запобіганням розповсюдженню COVID– 19.

«Вже поступило  50 тис респіраторів , які  наразі розподіляються між медичними закладами та іншими суб’єктними, які  забезпечують життєдіяльніть міста», - зазначила заступниця міського голови Марія Місюрова. Вона також повідомила, що вартість перебування пацієнта середньої важкості на стаціонарному  лікуванні  складає 700 грн на добу,  а пацієнта важкого ступеня  важкості  - 2,2 тис грн.  Розрахунки потреб надані міськими закладами охорони здоров’я.

Зазначимо також, що 17 березня Верховна Рада ухвалила  законопроєкт про коронавірус,  де одним із пунктів встановлюються  додаткові надбавки до 200%  для медперсоналу та працівників, що працюють над ліквідацією епідемії.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Олександра Климчук

    Треба,в,ести,строгий,режим,бо,в,нас,нема,нашого,одні,балачки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up