Майже 1 млн грн компенсували підприємцям Житомирщини з обласного бюджету – прийом заявок триває

Майже 1 млн грн компенсували підприємцям Житомирщини з обласного бюджету – прийом заявок триває

ОДА продовжує приймати заявки від підприємців Житомирщини, які за рахунок обласної програми мають шанс отримати до 400 тис. грн відшкодування за кредит, - інформує прес-служба відомстваю

Ініціював програму підтримки бізнесу голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у 2017 році. І вже 14 підприємств області користуються пільговим кредитом – ставку НБУ щомісячно сплачує за них обласний бюджет.

Так, підприємцям у 2018 році з обласного бюджету виплатили 713,4 тис. грн, ще 242,3 тис. грн вони отримали у цьому році.

У 2019 році на реалізацію програми передбачили 3 млн грн з обласного бюджету на підтримку малого та середнього підприємництва, в тому числі і агровиробників. Тому ОДА продовжує прийом заявок від підприємців, які бажають скористатись обласною програмою для розвитку власного бізнесу.

Відео дня

Підприємці можуть отримати відшкодування з обласного бюджету:

у розмірі облікової ставки НБУ – наразі 17,5%, у випадку, якщо беруть кредит до 1,5 млн грн;

у розмірі 400 тис. грн у разі, коли кредит становить понад 1,5 млн грн.

Відшкодування підприємцям, які отримали кредит на розвиток власної справи понад 1,5 млн грн, здійснюватиметься таким чином: 400 тис. грн компенсації ділитиметься на кількість місяців користування кредитом (до 36 місяців) і виплачуватиметься щомісячно.

Остаточне рішення щодо щомісячного розміру компенсації приймається комісією.

Програма поширюється на всі сфери виробництва – харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, папір, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, комп’ютери, автотранспортні засоби, меблі тощо. А також на агропідприємства, які вирощують сільськогосподарську продукцію – займаються вирощуванням зернових, олійних, бобових культур, овочів, цитрусових, ягід, горіхів, тваринництвом, рибальством, рибництвом тощо.

Претенденти можуть отримати кредити на:

  • придбання устаткування, обладнання інших основних засобів виробничого призначення;
  • модернізацію технологічного процесу виробництва з метою зниження його собівартості;
  • удосконалення системи управління виробничим процесом;
  • впровадження технологій енергоефективності у виробничий процес;
  • розроблення нових видів продукції (товарів);
  • промоцію бізнесу і пошук нових ринків збуту.

Банками-партнерами даної програми є: ПАТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укрексімбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Кредобанк», АТ «ОТП БАНК».

Документи необхідно подавати до департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, каб. 206. Необхідну інформацію також можна отримати за телефонами: (0412) 47-44-37, 47-44-92 та в банках – партнерах Програми.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up