Купити складну побутову техніку тепер можна тільки через РРО

Купити складну побутову техніку тепер можна тільки через РРО

Податківці наголошують, що за незастосування реєстраторів розрахункових операцій при реалізації товарів передбачено штрафні санкції.

ГУ ДФС у Житомирській області звертається до всіх без винятку суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, з нагадуванням про обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Зазначена вимога передбачена положеннями пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України та статті 9 Закону України № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями.

Щодо Переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій, то його затверджено постановою Кабінетом Міністрів України від 16.03.2017 № 231, яка набрала чинності з 08.05.2017.

Відео дня

Таким чином, починаючи з цієї дати всі технічно складні побутові товари, що є у цьому Переліку повинні продаватися виключно через касові апарати.

У фіскальній службі Житомирщини наголошують, що такі новації, перш за все, сприяють виведенню з «тіні» ринку побутової техніки та створенню рівних умов для всіх суб’єктів господарювання цього сектору. Крім того, повне декларування платниками всіх отриманих від такого продажу доходів, дозволяє залучити додаткові кошти до бюджету.

Разом із тим, користь від нововведень отримують і споживачі, оскільки вони можуть тепер купувати легальну техніку та, за наявності фіскального чека, захистити свої права у разі купівлі неякісного товару.

І насамкінець зауважимо, що за незастосування реєстраторів розрахункових операцій при реалізації товарів передбачено штрафні санкції у розмірі 1 гривні  за порушення, вчинене вперше, та 100% вартості проданих товарів – за кожне наступне здійснене порушення.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 Скутери для соцпрацівників: громади Житомирщини отримають транспорт для підвищення мобільності photo_camera 15:39 У поліклініці №2 завершують ремонтні роботи у відділенні амбулаторної реабілітації photo_camera 15:20 Дощі не припиняться, але потепліє - прогноз погоди у Житомирі 15:00 Мінветеранів пояснює, як призначається та виплачується одноразова грошова допомога у разі загибелі військового або поліцейського Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 14:39 На Житомирщині викрили «чорних старателів» та вилучили у них незаконно видобутий бурштин photo_camera 14:20 Граната в кишені, вибухівка і порох в будинках - поліцейські продовжують вилучати небезпечні предмети та речовини 14:00 У Житомирі 21-річний чоловік намагався угнати чужий ВАЗ, та далеко не заїхав 12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up