Допомога на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях

Держава завжди піклується про всебічний розвиток дитини, сприяє соціальному захисту сімей з дітьми, які цього потребують.

Держава завжди піклується про всебічний розвиток дитини, сприяє соціальному захисту сімей з дітьми, які цього потребують. Та мабуть, не кожна мама, яка народила троє та більше дітей, знає, що Кабінетом Міністрів України було прийнято Постанову від 13 березня 2019 року № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям». Цією постановою передбачено призначення та виплату допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних родинах. Розмір допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях становить 1700 гривень щомісячно та призначається на третю та кожну наступну дитину.

Призначення допомоги:

Допомога надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною з місяця, в якому було подано заяву та виплачується щомісяця до шестирічного віку дитини. Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто або поштою.

Відео дня

Для призначення допомоги органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її  спеціальний статус, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, за формою, затвердженою Мінсоцполітики України та копії таких документів:

  • паспорт (паспортний документ іноземця) або інший документ, яким посвідчується особа та підтверджується її спеціальний статус;
  • заяву (форму заяви можна отримати в органі соцзахисту);
  • посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з такої сім’ї (зауважимо: на отримання допомоги заявник має пред’явити оригінали цих посвідчень);
  • свідоцтва про народження всіх дітей (також пред’явити їх оригінал).

Виплата допомоги:

Якщо ж у сім’ї одночасно народилося двоє чи більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину. Виплата  проводитиметься з місяця, в якому було подано заяву, щомісяця  до місяця досягнення дитиною 6-річного віку включно.

Якщо одночасно народилося двоє чи більше дітей, допомога виплачується на кожну таку дитину.

Станом на 01 липня 2020 року на обліку в департаменті соціальної політики Житомирської міської ради  перебуває 1012 осіб, які отримують зазначену допомогу на 1182 дітей.

Адреси управлінь соціального захисту населення департаменту соціальної  політики Житомирської міської ради  для відправлення  заяв на призначення  допомоги поштою:

  • Корольовський район – 10009, площа Польова 8 (тел. 42-50-19,  097-245-19-38);
  • Богунський район – 10003, вул. Перемоги, 55 (тел. 42-50-25, 068-312-72-15).

За інформацією Департаменту соціальної політики Житомирської міської ради

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up