Директор філії банку на Коростенщині зняв з рахунків пенсіонерів 750 тисяч гривень

Директор філії банку на Коростенщині зняв з рахунків пенсіонерів 750 тисяч гривень

Оборудку з коштами пенсіонерів викрили кіберполіцейські Житомирщини.

1 червня оперативники відділу протидії кіберзлочинам в області спільно зі слідчими Коростенського райуправління під процесуальним керівництвом окружної прокуратури провели обшуки за місцями перебування очільника відділення одного з банків. Чоловік може бути причетним до заволодіння щонайменше 750 тисячами гривень клієнтів фінустанови, - інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Під час досудового розслідування попередньо встановлено, що 32-річний житель Коростенського району, користуючись службовим становищем, здійснював несанкціоноване втручання в облікові записи клієнтів у банківській системі та знімав кошти з їх рахунків. Для забезпечення успішності своїх намірів чоловік обирав, переважно, літніх людей та використовував відсутність у них необхідних  знань і навичок у роботі з мобільними додатками банку.

Відео дня

Так, наразі відомо про трьох потерпілих від його дій, віком від 60 до 80 років. З рахунків пенсіонерів було знято загалом 750 тисяч гривень.

1 червня під час проведення слідчих дій за місцями тимчасового перебування чоловіка поліцейські вилучили банківські картки, мобільні телефони, SIM-картки та інші можливі свідчення протиправної діяльності. Згодом буде призначено відповідні експертні дослідження.

 

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 1 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем…), ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж).

Санкції статей передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 6 років.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up