Будьте обережні, з’явилася нова шахрайська схема – Нацбанк

Будьте обережні, з’явилася нова шахрайська схема – Нацбанк

Будьте обачними! Не давайте можливість шахраям вас одурити. На цьому наголошує Національний банк України.

Шахрайська схема така: людині приходить SMS про те, що на її ім’я надійшла посилка на відповідне відділення Нової пошти. Коли людина звертається на Нову пошту для отримання посилки, виявляється, щоб її отримати потрібно оплатити гроші за доставку, товар, який надіслали та послугу за пересилання коштів. Вартість може бути невелика, до 200 гривень. Вміст посилки, може бути шматок мила.

У такий спосіб шахраї намагаються заробити, роблячи ставку на те, що сума невелика і що людині стане цікаво дізнатися вміст посилки.

Якщо ви нічого не замовляли та не очікуєте жодних посилок від своїх рідних, не сплачуйте гроші за товар, який вам не потрібен.

Відео дня

Більше інформації про шахрайські схеми у період воєнного стану в Україні читайте на спеціальному порталі Національного банку України за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/fin-defense/#section-31

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Андрій Волошко

    Добрий день!
    Пишемо від імені компанії Нова пошта.
    Наша компанія оперативно відслідковує шахрайські схеми та попереджає своїх клієнтів про можливі дії зловмисників. На жаль, шахраї постійно вдосконалюють старі способи шахрайства та вигадують нові. Для того, щоб не стати жертвою схеми, яка описана у матеріалі, ми радимо клієнтам обов’язково перевіряти вміст посилок, які Вам надходять. Потрібно переконатися, що всередині коробки саме те, що замовляли та лише після цього сплачувати посилку. Клієнт також може відмовитися від посилки, навіть не приходячи у відділення – через мобільний додаток або на сайті Нової пошти через трекінг.
    Якщо є підозра, що клієнт став жертвою шахраїв, ми настійливо рекомендуємо йому звертатися до правоохоронних органів. А Нова пошта у свою чергу всіляко сприятиме правоохоронцям у розслідуванні.
    Більше порад як не стати жертвою шахраїв - тут: https://novaposhta.ua/privatnim_klientam/yak_ne_statu_zhertvoyu_shahraiv
    Бажаємо Вам гарного дня!

keyboard_arrow_up