У День захисту дітей правоохоронці влаштували свято для маленьких житомирян

У День захисту дітей правоохоронці влаштували свято для маленьких житомирян

Масштабне святкове дійство для близько сотні юних жителів обласного центру відбулося на базі Кінологічного центру ГУНП Житомирщини безпосередньо 1 червня за участі кількох служб Національної поліції обласного рівня.

Правоохоронці дивували своїх маленьких гостей видовищними показовими виступами, пізнавальними вікторинами та подарунками і частували морозивом.

До участі у заходах долучилися учні загальноосвітніх шкіл м. Житомира. На базі Кінологічного центру поліція організувала для них пізнавально-розважальну програму, через яку донесла до молоді зміст окремих напрямків діяльності поліцейських.

– Упродовж навчального року ми спілкувалися з дітьми в їх навчальних закладах, - коментує начальник підрозділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. – Сьогодні наша зустріч із молодим поколінням проходить у більш відкритій формі, сприятливій до взаєморозуміння. Наша основна мета – донести до дітей важливість діяльності поліції та закликати молодь до безпечної поведінки під час літніх канікул.

Відео дня

Відтак для початку із юними учасниками заходу поспілкувалися фахівці вибухотехнічної служби поліції, які розповіли про правила поведінки у неоднозначних ситуаціях і у разі виявлення на вулицях підозрілих предметів, що можуть становити небезпеку. Для створення чіткого уявлення про такі речі правоохоронці продемонстрували дітлахам макети боєприпасів.

Працівники Управління поліції охорони в області представили свою службу та продемонстрували для загалу спецзасоби та захисні елементи. А їх службова автівка із гучною сиреною та світловими маячками прогнозовано стала яскравим захопливим атрибутом дитячого свята. Дітвора залюбки і досхочу фотографувалася у бронежилетах і шоломах, із безпечними макетами поліційних зброї і спецзасобів і, звісно, у транспортному засобі.

Потому поліцейські-кінологи розкрили екскурсантам зміст своєї професії та розповіли про завдання, які вони виконують разом зі своїми чотирилапими помічниками. Аби діти краще уявляли їх роботу, працівники центру наочно її демонстрували на прикладах пошуку службовими собаками наркотиків і вибухівки, а також власників залишених речей, долання смуги перешкод і затримання злочинця.

Особливістю цих заходів стала участь у них не лише кінологів-професіоналів, але й слухачів Житомирського навчального центру, який єдиний в Україні здійснює підготовку поліцейських циклу кінології.

Окрім того, свої досягнення гостям продемонстрував найменший за віком кінолог Тимофій Лисенко, який на нещодавньому всеукраїнському конкурсі «Юний кінолог» у Сумах, увійшов у десятку кращих.

Наостанок усіх дітлахів почастували смачним морозивом, а найактивніших учасників правової вікторини працівники ювенальної превенції нагородили ще й символічними подарунками.

Усі - юні та дорослі учасники свята – кажуть, що отримали від такого заходу позитивні емоції та яскраві враження. Поліцейські ж вважають, що такі форми спілкування з молоддю сприяють вихованню почуття правосвідомості і кращому засвоєнню знань про безпечну поведінку у тих чи інших ситуаціях, особливо актуальних перед початком літніх канікул школярів.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up