На оздоровлення дітей Житомирщини використали з обласного бюджету майже 15 мільйонів гривень. Звіт

На оздоровлення дітей Житомирщини використали з обласного бюджету майже 15 мільйонів гривень. Звіт
Організація оздоровлення і відпочинку дітей області здійснювалась відповідно до обласної комплексної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011 – 2015 роки та відповідних міських та районних програм.

Завдання місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування визначені розпорядженням голови облдержадміністрації від 14.01.2015 № 5  «Про підсумки проведення оздоровлення дітей у 2014 році та завдання на 2015 рік».

Із 139 тисяч 290 дітей шкільного віку (віком 7 – 17 років) за станом на 01.01.2016 в області охоплено всіма видами оздоровлення і відпочинку 32335 дітей  , що складає 23,2 %  від кількості дітей шкільного віку.

За бюджетні кошти (обласного районних, міських, селищних, сільських бюджетів) забезпечено оздоровлення та відпочинок 15649 дітей.

Відео дня

Оздоровлення дітей за бюджетні кошти: за бюджетні кошти у 2015 році придбано 4501 путівку, що удвічі більше ніж у 2014 році (2410 путівок). На 462 дитини збільшилось оздоровлення за кошти обласного бюджету, а оздоровлення за кошти інших місцевих бюджетів зросло у 5 разів (з 385 путівок у 2014 році до 2014 путівок у 2015 році).

На організацію оздоровлення і відпочинку дітей з обласного бюджету використано 14 млн. 871 тисячу гривень, що удвічі більше показника 2014 року. Додатково упродовж 2015 року кошти з обласного бюджету виділялись двічі: у березні - 3 млн. гривень, у травні - 1 млн. 488 тис. гривень.

З міських, районних, селищних, сільських бюджетів використано 8 млн. 499 тис. гривень, що на 3 млн.200 тис. гривень більше попереднього року.

За рейтинговими показниками на нараді було  відзначено райдержадміністрації та районні ради:

- Ємільчинську райдержадміністрацію та районну раду (3 рейтингове місце з організації відпочинку дітей за бюджетні кошти);

- Володарськ-Волинську райдержадміністрацію та районну раду (2 рейтингове місце з організації відпочинку дітей за бюджетні кошти);

- Чуднівську райдержадміністрацію та районну раду (1 рейтингове місце з організації відпочинку дітей за бюджетні кошти);

- Брусилівську райдержадміністрацію та районну раду (3 рейтингове місце з організації оздоровлення дітей за бюджетні кошти)

- Народицьку райдержадміністрацію і районну раду(2 рейтингове місце з організації оздоровлення дітей за бюджетні кошти);

- Коростенську райдержадміністрацію та районну раду (1 рейтингове місце з організації оздоровлення дітей за бюджетні кошти);

В області працювало 15 дитячих оздоровчих закладів.

Завдання на 2016 рік.

Рішенням  сесії Житомирської обласної ради  від 26.01.2016 № 110 затверджено обласну комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 – 2020 роки. Рішенням рекомендовано райдержадміністраціям і міськвиконкомам розробити, а районним та міським радам затвердити відповідні програми.

Відповідно до завдань, визначених обласною програмою, у 2016 році необхідно забезпечити оздоровлення і відпочинок 36 тисяч дітей області, що на 12 % більше, ніж оздоровлено у 2015 році.

За рахунок бюджетних коштів заплановано оздоровити не менше 16800 дітей.

З цією метою необхідно:

1. Передбачити відповідні фінансові ресурси в місцевих бюджетах. Станом на 1 квітня в міських бюджетах, бюджетах районів передбачено 7 млн. 227 тисячі гривень

В обласному бюджеті на оздоровлення дітей передбачені видатки в розмірі 13 млн. 846 тисяч гривень, з яких 3 млн. виділено додатково рішенням сесії обласної ради 31 березня.

2. Необхідно залучити до організації оздоровлення і відпочинку дітей сільські, селищні ради. Житомирська область є серед лідерів  у державі по фінансуванню оздоровлення з сільських, селищних бюджетів. За 3 роки частка коштів цих бюджетів зросла в 10 раз – з 180 тисяч до 2 мільйонів.

3. Для стимулювання органів місцевого самоврядування і райдержадміністрацій щодо збільшення видатків на оздоровлення і відпочинок дітей у 2016 році буде продовжено практику  розподілу путівок, придбаних за кошти обласного бюджету, між містами і районами області пропорційно до виділених коштів. Для цього розроблено проект нового порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на оздоровлення дітей.

4. Серед 15 категорій, які Законом України «Про оздоровлення і відпочинок дітей» мають право на пільгу, необхідно забезпечити в першочерговому порядку оздоровлення  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи; дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей.

У 30-ті роковини Чорнобильської катастрофи особливу увагу необхідно приділити дітям, постраждалим від неї. Крім місцевих бюджетів інші джерела фінансування оздоровлення дітей цієї категорії будуть відсутні.

5. Райдержадміністраціям, органам місцевого самоврядування необхідно:

-  до 1 травня скласти мережу таборів відпочинку на базі освітніх закладів, у тому числі і закладів, в яких пришкільні табори не діяли;

- своєчасно визначити джерела фінансування харчування дітей у пришкільних таборах, з урахуванням діючих санітарних норм;

-  роботу «мовних таборів» організувати на базі і в форматі пришкільних таборів відпочинку.

6. Районним та міським штабам необхідно забезпечити:

- проведення необхідних навчань, курсів з підвищення кваліфікації працівників як стаціонарних так і пришкільних таборів;

- проведення своєчасного та якісного підбору педагогічних кадрів для роботи.

7. Перебування дітей в таборах має бути безпечним а харчування якісним. Особливо ретельно необхідно підходити до вибору постачальника продуктів харчування, наявності всіх дозвільних документів.У разі виникнення в районах чи містах питань, які потребують негайного вирішення або реагування,  необхідно своєчасно (упродовж 1 години) інформувати про них обласний оперативний штаб. За кожним стаціонарним оздоровчим закладом, незалежно від форми власності та підпорядкування  необхідно закріпити відповідальних працівників райдержадміністрації, міськвиконкому для постійного контролю за безпекою перебування дітей та надання допомоги табору в організації заходів.

8. Необхідно залучити до оздоровлення дітей керівників фінансово спроможних промислових та сільськогосподарських підприємств, розташованих на території району (міста), благодійні фонди та релігійні громади.

9. Направлення дітей на оздоровлення до Українського дитячого центру «Молода гвардія» повинно здійснюватись відповідно до вимог нового Положення, яке затверджене наказом Міністерства соціальної політики України від 11 лютого 2016 № 104. Зазначеним Положенням змінено перелік категорій дітей, розмір батьківської доплати та надано райдержадміністраціям, міськвиконкомам  додаткові обов’язки.

10. Основним напрямком діяльності оздоровчих закладів у 2016 році визначити національно-патріотичне виховання дітей.

За підсумками обласної наради буде підготовлено розпорядження голови облдержадміністрації.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up