Житомирські перевізники підписали додаткові угоди з владою задля підвищення проїзду

Житомирські перевізники підписали додаткові угоди з владою задля підвищення проїзду

Під час брифінгу 22 травня заступник житомирського міського голови Дмитро Ткачук повідомив, що перевізники такі підписали додаткові угоди, котрі були обов'язковою умовою для підняття прохзду з 3 до 5 грн.

Як розповів заступник житомирського мера Дмитро Ткачук, виконком прийняв рішення про підвищення вартості проїзду, але, разом з тим, була чітка вимога, озвучена міським головою про те, що рішеня не буде підписано, поки всі перевізники юридично не внесуть собі в додатки до говорів ряд вимог.

Як писали “20 хвилин”, головними вимогами було:

1. Прозорість обліку пасажирських перевезень — встановлення валідаторів до кінця 2017 року.

Відео дня

2. Низькополий транспорт, доступний для людей з інвалідністю (мінімум 1 машина на маршрут).

3. Оновлення рухомого складу: протягом місяця замінити машини, яким більше 10 років (таких наразі функціонує 23 одиниці).

4. Штрафні санкції: 50 неоподаткованих мінімумів (850 грн) за кожне порушення, оскільки наразі єдиний механізм впливу – розірвання договорів.

5. Пільговики мають право користуватися послугами з перевезення необмежено. Право на безкоштовний проїзд – усі пільгові категорії згідно із законодавством України, включаючи пенсіонерів за віком. Тарифи на дитячий (шкільний) проїзд – 2 гривні протягом усього періоду.

“За порушення умов договору передбачені штрафні санкції у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів (850 грн). Тобто, вигнаний пільговик чи якщо машина раніше часу зїхала з рейсу — це 850 грн. Інше питання, як ці речі документувати, — розповідає детальніше посадовець. — Якщо пасажир помітить порушення з боку водія, він повинен повідомити про це в управління транспорту. На підставі таких звернень і скарг може бути ініційована перевірка. Графік планових перевірок складений наперед, але якщо між цими датами надхоитимуть скарги щодо порушень, управління ранспорту ініційовуватиме позапланові перевірки”.

ДмитроТкачук зізнається, що після детальнішого вивченн додаткових угод ряд перевізників уже не так охоче реагували на рішення про прийняття тарифа, але впродовж трьох днів вони підписали документи, тож з 1 черавня рішення вступає в дію.

Також заступник міського голови анонсував, що можливе збільшення вартості проїзду і для ТТУ:

«Я неодноразово казав, що підвищення — це процес, який є неминучим. Але, разом з цим, є позиція міського голови і виконавчого комітету, що комунальний транспорт, у першу чергу, має бути соціальним. Тому на даний момент ціна залишається сталою. Разом з тим м и хочемо піти дещо іншим шляхом, ніж перевізники, і спочтку підтвердити зміну якості, і лише після цього говорити про перегляд тарифів», — підсумував Дмитро Ткачук.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up