Житомирські «автогерої»: головні порушники ПДР за тиждень

Житомирські «автогерої»: головні порушники ПДР за тиждень

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил житомирськими водіями. Місто має знати своїх «героїв».

1. Житній ринок – місце, де не діють ПДР

Житній ринок – місце, де 80% водіїв хоча б раз порушували, місце, де авто стоять скрізь, незважаючи на знаки та ПДР, місце, де за кошти від виписаних штрафів можна було добудувати житомирський аеропорт.

Відео дня

Ось і на цьому фото ми бачимо, як авто припарковане просто на пішохідному переході. Хтось може сказати: «Він там нікому не заважає, можна обійти, ну порушив трохи, з ким не буває». Тоді для чого були придумані ПДР? Ні, не для того, щоб їх порушувати! Якщо написано «10 м від пішохідного переходу заборонено паркування», отже, заборонено, і ніяких «я на дві хвилини припаркувався».

Житомиряни активно коментують ситуацію та зазначають, що такі випадки із неправильним паркуванням на Житньому – на кожному кроці.

«Там можна цілий день їх фотографувати», – пише Сергій Колос.

«Через нього там і "тягучка", потрібно було з іншого боку сфотографувати», – коментує Юрій Поліщук.

 «На ринках таке по всьому місту! Там якісь особливі ПДР! Причому для пішоходів теж, багато хто переходить вулицю там, де йому треба. Поліція на ринках взагалі не має ніяких повноважень, напевно, бо не чіпають ні порушників ПДР, ні злодіів, ні циган, які пристають до людей», – зазначив Volodymyr Gerasymov.

 «В принципе, он никому не мешает. Но есть правила, и их надо выполнять. Сегодня он стал на переходе, а завтра сбил человека, потому что ему все равно на других и на правила», – поділився своєю думкою Олександр Мадудін.

2. VIP-парковка для еліти

Сьогодні у нас просто екскурс центральними вулицями Житомира, наступна в черзі – Михайлівська. Про водіїв, які паркуються там на пішохідній зоні, прямо на фонтані, ламаючи плитку, ми говорили багато.

На цьому фото бачимо, як водій припаркувався прямо під входом до міської ради. Досить нелогічний вчинок, адже з іншого боку мерії є парковка для авто чиновників.

«Скоро інспекція з паркування запрацює», – дивиться з позитивом у майбутнє Zenyk Yarmolyuk.

Автор фото, користувач з ніком Кот Бармаглот, зазначив, що після фотосесії авто він викликав патрульних поліцейських, щоб вони зафіксували порушення.

«На місце одразу був викликаний патруль поліції для відповідного реагування. Фото тут в групі для загальної інформації!» – пише Кот Бармаглот.

3. «Він же нікому не заважає, нехай собі стоїть»

Вулиця Київська, світлина знята біля ТРЦ. Водій вантажного авто припаркувався на тротуарі, очевидно, для завантаження/вивантаження товару, тим самим створивши дискомфорт для інших учасників дорожнього руху. Воно ж, напевно, нікому не заважає, чи все ж заважає?

В коментарях до фото розгорілась справжня дискусія, користувачі переплутали проїжджу частину з тротуаром та пішохідною зоною.

Якщо заглянути у посібник ПДР, він дає таке визначення терміну «проїжджа частина»: елемент дороги, призначений для руху нерейкових транспортних засобів. Дорога може мати декілька проїжджих частин, межами яких є розділювальні смуги.

Тротуар – елемент вулиці, призначений для руху пішоходів, який прилягає до проїжджої частини або відокремлений від неї газоном. Може розташовуватися як нижче, вище, так і на одному рівні з дорогою.

«Там дороги хватает. Можно и с коляской, и с велосипедом спокойно проехать», – ділиться думкою Елена Ненкова.

 «А разве можно с коляской вдоль проезжей части ехать? Для этого есть тротуар», – зазначила Larisa Zainchkovskaya.

 «Це не дорога, якщо не помиляюсь, це тротуар біля Глобалу», – написав Тоха Тошкин.

 «Мені здається, що тротуар справа, а пішохідна зона відгороджена бордюрами. Авто стоїть на проїжджій частині», – міркує Серый Ярош.

4. Коли слова зайві

Просо власник БМВ вирішив, що правила ПДР на нього не розповсюджуються і став так, як зручно саме йому: перетнувши подвійну суцільну для повороту і прямо під знаком.

«Я думаю о другом. Туда так стать, только через две сплошные проехать или по встречке из дворов. Наверное, в магазин за пивом пошел...» – коментує користувач з ніком Ole Lukoye.

«Було б в мене таке авто, я б поперек стала», – жартує Світлана Мороз.

«Парковаться ему можно! Для него этот знак не работает...» – написав Sergei Zhiganov.

Зрештою, будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up