Житомирські «автогерої»: головні порушники ПДР за тиждень

Житомирські «автогерої»: головні порушники ПДР за тиждень

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил парковки житомирськими водіями. Місто має знати своїх «героїв».

  • Авто-трамвай

У водія цього білого Форду, імовірніше, проблеми із зором, бо він переплутав знак «Парковка» із знаком «Пункт зупинки тролейбуса». Ну з ким не буває.

Відео дня

«Трамвай приїде, він поступиться», – написав Михайло Кмітов.

«Там регулярно инвалиды зрения паркуются», – коментує фото Oleg Shved.

«Он не местный и правил не знает!» – зазначив Андрій Смик.

«Недовольные пассажиры трамвая набежали. Чем он вам мешает?» – жартує Вова Егоров.

  • Парковка на газонах

«Як покарати горе-водіїв і поповнити бюджет міста через штрафи?! Власників цих авто, які, до речі, мають свій гараж і двір, заставити відновити газон і привести в порядок територію, яку  вони зіпсували. Відповідні служби мають працювати на результат, а не для галочки і преміальних», – підписала фото авторка Людмила Блащук.

Як горе-водії паркуються на газонах, можна побачити, зайшовши у будь-який двір нашого міста.

«Я їх не захищаю, але коли по місту стоять авто припарковані і приходиться виїжджати на зустрічну смугу і наражатись на небезпеку, теж не добре. Є ділянки у місті, де дороги потрібно розширити і поставити металеві паркани або високі бордюри», – прокоментувала Анна Давидова.

«За законодавством покарати – майже неможливо. У ПДР чітко прописали, що таке газон...» – написав Zenyk Yarmolyuk.

«Відповідні служби просто крадуть наші гроші. На все решту  їм байдуже», – пише Sergei Zhiganov.

  • Водійка, що любить простір

Черговий водій або, дивлячись на наклейку, водійка, що не розрахувала габарити свого авто, тим самим не дала можливості ще одному авто припаркуватись поруч. Проте, можливо, це й на краще, а то ми ж не знаємо, як водійка виїжджає. 

«2 в 1 і навчающийся, і дама за штурвалом», – пише Антон Гальчун.

Ірина Литвин вирішила захистити водійку і написала: «Я в шоке, это каким недалеким надо быть, чтобы фоткать и выкладывать фото, на стекле есть буква "У", а это значит, что человек водит авто недавно, и это надо понимать».

Так, можна врахувати, що людини нещодавно їздить, проте це не привід порушувати, ПРД для всіх однакові – і для початківців, і для досвідчених водіїв.

  • Як їхав, так і став

Тут просто навіть не варто й коментувати, на фото все видно: водій білого Рено просто зупинився на проїжджій частині і пішов у своїх справах.

Користувач Vasyl Kuksenko впізнав водія цього авто та написав: «Обычно он на пешеходном переходе стоит, а в этот раз просто посреди перекрёстка».

«Смущає, що він аварійку забув увімкнути», – пише Віталій Дубинчук.

«Та він швидко – туди й назад», – прокоментувала Світлана Мороз.

«Став би на півтора метри ближче до автора знімку, і можна було навіть сказати, що "нікому не помішав"», – зазначає Maksym Shysha.

«Там всі так паркуються», – підсумував Максим Клименчук.

Будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнХього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up