З 1 квітня житомирські перевізники відмовились перевозити пільгову категорію громадян

З 1 квітня житомирські перевізники відмовились перевозити пільгову категорію громадян

Про це під час брифінгу повідомив профільний заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Головна вимога власників маршрутних таксі – збільшення вартості за проїзд. Більшість з перевізників зазначили, що і надалі будуть возити дітей-сиріт та учасників АТО та членів їх сімей, по решті категорій – відмовляються надавати ці послуги, адже вони не компенсуються жодним чином фінансово. Також, за словами Дмитра Ткачука, місцеві перевізники додали, що питання тарифу не переглядається другий рік, хоча звернення з цього приводу були, починаючи з осені минулого року. Дані дії перевізників в мерії назвали протестом.

«Усі приватні перевізники 29 березня зареєстрували листи, деякі з них колективні, про те, що у зв'язку з нерівністю становища між міськими та приміськими, зокрема в частині перевезення пільгових категорій громадян, вони залишають за собою право на перевезення лише тих категорій, яких вони кожен для себе визначили. Більшість з них зазначили, що будуть возити сиріт, АТОшників і так далі, по решті категорій – відмовляються надавати ці послуги. Це є фактично протест приватних перевізників, основними вимогами яких є або зменшити кількість навантаження по перевезенню людей, які є пільговиками, або переглянути тариф і підняти його. Свої розрахунки вони подали ще восени, і цифри там починалися від 6 до 12 гривень. На сьогоднішній момент, коли маємо вже квітень, ті цифри вже є не зовсім об'єктивними, бо рівень заробітної плати навіть змінився з нового року, і за рештою статей є істотні відхилення, тому актуальність розрахунків не до кінця обґрунтована», – розповів Дмитро Ткачук.

Оголошення у маршрутках про відміну пільгових перевезень є незаконними. Профільне управління здійснило рейд-перевірку щодо скарг пасажирів на дії окремих водіїв маршрутних таксі, які відмовилися здійснювати пасажирські перевезення.

Відео дня

За фактом перевірки було встановлено, що у маршрутних таксі № 5, 11, 14, 30, 44, 58 дійсно розміщено оголошення наступного змісту: «Шановні пасажири! У зв’язку з відсутністю компенсації за перевезення пільгових категорій громадян з 1 квітня 2019 року за рахунок перевізника будуть здійснюватись пільгові перевезення тільки дітей-сиріт, учасників АТО та членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО».

Штрафні санкції, які накладаються на перевізників щодо таких оголошень, становлять 850 гривень.

Питання підвищення вартості проїзду розглянуть на засіданні виконкому.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (16)
  • Мадина Рахматуллаева

    26 маршрутка
  • Наталия Ковалёва

    Многодетные опять без льгот?
  • Володимир Вітковський

    Продовжуйте голосувати за пороха і його жополизів (Гундіч, Сухомлин) і надалі ніяких компенсацій за перевезення пільгових категорій не буде. А платити буде народ. Тому що вже звикли.
  • Irinka Shkurpola

    А почему никто не задаст вопрос о компенсации, о какой именно сумме идёт речь при чем каждому из перевозчиков ? Кто считал  за день сколько льготников перевезла хотя бы одна машина? Или кто посчитает? Дмитрий Ткачук не хочет  для начала этот контроль ввести?? Валидаторы уже установили да? Ткачук их видит? А льготники дорогие мои перевозчики это наши с вами бабушки и дедушки, мамы и папы, инвалиды которые не от радости и шутки получили этот статус, это наши с вами дети, =это категории граждан извините малоимущих в нашей стране.))) вы бы и от атошевцев тоже отказались да боитесь что они молчать не будут, а они между прочим за детей за стариков и за нас с вами воевать пошли и не говорили вам Перевозчик заплати мне пока я там а ты здесь сидишь!!! А вы детей и стариков выставляете!! Не хотите возить не выгодно - закрывайте бизнес, всё равно работать не кому машин нет да и вам на жизнь не хватает, бедные вы несчастные))) Мы ТОЖЕ БЕДУЕМ,))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up