Уряд запускає масштабну програму розвитку українських доріг

Уряд запускає масштабну програму розвитку українських доріг

У планах - і реконструкція доріг у Житомирській області.

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України була затверджена Державна цільова економічна програма розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018–2022 роки. Це перший в історії України довгостроковий план, який дозволить уже найближчими роками провести масштабне відновлення українських доріг і розвинути транспортну мережу України, інтегрувавши її до європейської транспортної системи. Активна робота з реконструкції доріг державного значення за новими стандартами розпочнеться вже у 2018 році.

Нове фінансування

Ще минулого року Уряд розпочав масштабну реконструкцію українських доріг. Протягом 2017 року було відновлено більше 2 тис. км автошляхів. Цього року Уряд виділяє рекордні 45,7 млрд грн на ремонт і будівництво доріг за принципово новими стандартами якості. Також очікуються додаткові надходження – до 6 млрд грн – від “Митного експерименту” на місцеві дороги. Загалом програма до 2033 року передбачає обсяг фінансування близько 298 млрд грн за рахунок різних джерел фінансування.

Нові стандарти

Запроваджуються нові будівельні норми за європейськими стандартами. Загалом, уже цього року плануються роботи на 218 об’єктах. Це понад 3 тис. км відновлених доріг за новими стандартами. Передбачається закупівля нової якісної дорожньої техніки та підготовка висококваліфікованих кадрів.

Відео дня

Новий контроль якості

За 2017 проведено моніторинг на 211 об’єктах. На 32 (15%) були виявлені недоліки. На 18 (56%) об’єктах недоліки ліквідовані. З 2018 року запроваджується новий 4-рівневий контроль якості реконструкції і будівництва доріг. Збільшення термінів гарантійних вимог для: не менше 5 років для середнього поточного ремонту, не менше 10 років – для капітального ремонту автошляхів. Недоліки, виявлені в результаті перевірки якості робіт на раніше відремонтованих дорогах, мають бути виправлені за кошт підрядників – виконавців робіт.

Що отримає економіка країни в результаті запровадження Програми

Сумарний економічний ефект для національної економіки від реалізації Програми за всіма вищенаведеними критеріями становитиме близько 984 млрд грн. Виконання Програми сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення: буде створено 55 тис. робочих місць у дорожній галузі, будівельній індустрії, дорожньому машинобудуванні та сфері обслуговування об'єктів придорожньої інфраструктури.

Які ключові дороги будуть відновлені

Загалом, 5 років виконання ремонтів за маршрутним принципом дозволить здійснити роботи за основними напрямками міжнародних коридорів:

М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська – 83 км,

М-05 Київ-Одеса – 130 км,

М-03 Київ – Харків – Довжанський – 370 км,

М-04 Знам'янка – Луганськ – Ізварине – 92 км,

М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка – 428 км,

М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече – 276 км,

М-21 Виступовичі-Житомир – Могилів-Подільський – 238 км,

М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ – 237 км.

 Цього року продовжуються ремонти автошляхів за маршрутним принципом. Це дороги:

М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський на ділянці Житомир – Вінниця,

М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече,

Н-11 Дніпро – Миколаїв,

М-06 Київ – Чоп (ремонт найбільш зруйнованих ділянок автомобільної дороги),

Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь на ділянці Запоріжжя – Маріуполь,

Н-09 Мукачеве – Івано-Франківськ – Львів,

Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв на ділянці Кропивницький – Миколаїв,

М-22 Полтава – Олександрія.

Окрім доріг міжнародного значення, планується ремонт на таких напрямках:

Н-01 Київ – Знам’янка,

Н-03 Житомир – Чернівці,

Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь,

Н-14 Олександрія – Кропивницький – Миколаїв,

Н-26 Чугуїв – Мілове.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету Міністрів України

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (12)
  • Наталия Теличенко

    Зневірені...розчаровані,десь в душі маємо надію на щось краще(на кращі дороги,життя і т.п)
    P.S.А розум каже-бери лопату і бий їх всіх по морді,щоб не тільки гроші відмивали,а й обличчя умивали!Вибачте...наболіло!
  • Ludmiła Osecka-Godek

    Тільки ще провіряли якість тих зроблених доріг! Як не правильно зробили, чи вкрали матерял, то нехай платять штрафи в міліонах! Може тоді научаться робити дороги
  • Богдан Григорович

    Ви вже 4-ри рки весь народ України запускаєте!
  • Людмила Блащук

    Стартувати ми вміємо.
    Хоча б раз побачити фініш.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up