У Житомирі з’являться нові табло-радари для вимірювання швидкості руху авто

У Житомирі з’являться нові табло-радари для вимірювання швидкості руху авто

Метою даного проєкту є розвиток сталої мобільності та підвищення безпеки пересування пішоходів як найбільш вразливих учасників дорожнього руху.

У грудні 2020 року у Житомирі на вулиці Шевченка (в обох напрямках руху) біля Житомирського екологічного ліцею № 24 були встановлені інформаційні табло з індикаторами вимірювання швидкості автотранспортних засобів. Якщо авто їхало з дозволеною швидкістю, табло показувало «вподобайку» та світилось зеленим, якщо порушив – червоним.

Інформаційні табло були встановлені за грантові кошти Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH у межах міжнародного проєкту «TUMI: шлях до школи». Про це зазначається на сайті міської ради.

За декілька місяців користування даним табло водії та пішоходи встигли відзначити позитивний вплив на поведінку на дорозі всіх учасників руху.

Відео дня

Завдяки позитивним відгукам мешканців і було прийнято рішення закупити додаткові інформаційні табло.

«У межах проєкту ми планували закупити лише два інформаційних табло з індикаторами вимірювання швидкості автотранспортних засобів. Але при перегляді бюджету проєкту ми виявили економію коштів, яка виникла за результатами вже проведених закупівель товарів, робіт і послуг. Ми домовилися з німецькими партнерами про додаткову закупівлю інформаційних табло за зекономлені кошти. При цьому позитивні відгуки мешканців щодо вже встановлених інформаційних табло стали вирішальним аргументом на користь встановлення у Житомирі ще 4 інформаційних табло. В іншому разі ми мали б просто повернути невикористані кошти міжнародним партнерам», – наголошує директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради Борис Пахолюк.

У міськраді ще не знають, де точно встановлять інформаційні табло. 

«Станом на 6 квітня 2021 року місця встановлення додаткових 4 інформаційних табло не визначені. Але, враховуючи, цільову аудиторію проєкту (пішоходи та насамперед діти шкільного віку), потенційні місця будуть обиратися серед локацій навколо навчальних закладів громади», – йдеться на сайті Житомирської міської ради.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Ole Lukoye

    А толку? Лучше бы камеры стояли на пререкрестках и штрафовали оленей на дороге за превышение, подрезание, езду на красный, езду через двойную сплошную  итд. Деньги с этими табло на ветер. Один едет до 40 а другому все равно...  на это табло. Разметок на дорогах нет, знаки бестолклово навешаны, указателей рядности нет, итд и тп. Не город а Кацапетовка задрипанная с невоспитанными водителями незнающими ПДД или плюющими на них. Печалька.
  • Віктор Капітанюк

    Бесполезная трата бюджетных денег ,у водителя есь спидометр и пдд
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут…
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up