У Житомирі невдовзі розпочнеться будівництво нової тролейбусної лінії на Мальованку

У Житомирі невдовзі розпочнеться будівництво нової тролейбусної лінії на Мальованку

Вже найближчим часом у Житомирі планують розпочати будівництво тролейбусної лінії на вулиці Героїв Пожежників, район Мальованки.

Виконувати роботи з будівництва нової лінії буде київська компанія, яка має досвід проведення подібних робіт. За словами заступника міського голови Олександра Шевчука, будівництво включає багато етапів та розпочнеться вже невдовзі.

«Будівництво тролейбусної лінії включає модернізацію тягової підстанції ТТУ, прокладання кабелів, заміну 128 опор, перепідключення всіх абонентів, будівництво зупиночного комплексу, частково заміну асфальтобетонного покриття, кармани, розмітку – і все це в комплексі в районі 55 млн грн.

Дозволи на початок виконання робіт отримані, зараз вирішуються технічні питання. Ще одне підприємство, яке задіяне, це наш житомирський РЕМ, бо дуже багато абонентів підключені. Врегулюємо всі технічні питання і найближчим часом розпочнемо», – розповів заступник мера.

Відео дня

За договором роботи мають бути виконані до кінця 2021 року, проте заступник мера переконує, що вони намагаються домовитись з підрядником про закінчення робіт на початку вересня, щоб діти могли спокійно добратись до школи.

«Договір укладений до кінця поточного року, дуже просимо підрядника закінчити роботи до вересня. Проте дуже багато робіт потребують узгодження з іншими службами», – сказав Олександр Шевчук.

За новою лінією тролейбус звертатиме з вулиці Чуднівської на вулицю Героїв Пожежників, їхатиме прямо до взуттєвої фабрики, там розвертатиметься і буде повертатись на вулицю Чуднівську. Через центр міста маршрут пролягатиме до залізничного вокзалу. Загальна довжина маршруту складе 4 кілометри.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up