У Житомирі майбутні водії здають екзамени по оновлених білетах

У Житомирі майбутні водії здають екзамени по оновлених білетах

З 6 квітня 2021 року майбутні водії вже будуть складати теоретичні іспити у сервісних центрах МВС з урахуванням нових правил ПДР.

П’ять місяців тому Головний сервісний центр МВС запустив «Банк екзаменаційних питань з ПДР». Викладачі профільних навчальних закладів та всі охочі досі активно надають свої пропозиції до екзаменаційних питань з підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів. Загалом за цей час надійшла 91 ініціатива.

Врахувавши отримані пропозиції та зміни в законодавстві, ГСЦ МВС актуалізував екзаменаційні білети для складання іспиту з теоретичної підготовки та перепідготовки водіїв.

Про це зазначається на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС.

Відео дня

У Житомирському сервісному центрі зазначили, що тести оновлюють нечасто, цьогоріч все відбувалось в рамках проєкту Головного сервісного центру МВС.

«Взагалі тести оновлюються нечасто, це все тому, що в листопаді минулого року запустили платформу «Банк екзаменаційних білетів», куди надходили пропозиції, і за цей час надійшло близько 90 пропозицій.

Пропозиції могли залишати і викладачі навчальних закладів, і будь-хто небайдужий, хто бачив певні невідповідності із законодавством і вважав, що в екзаменаційний білет не зовсім відповідає чинним правилам. Протягом певного часу всі білети були опрацьовані, взялись до уваги і таким чином застарілі білети були усунуті та додані нові. 

Нових білетів відносно небагато із загальної кількості питань, яких порядку 1 800, оновились десь близько 200 питань. Велика ймовірність, що люди, які першими 6 квітня здавали тест, їх тести співпадали з тими, по яких вони готувались і їм могли навіть не попасти нові питання.

З самими білетами можна ознайомитись на нашому сайті, також нові питання завантажені в онлайн-тренажер, який розміщений на сайті Головного сервісного центру МВС. Тобто, людина, яка готується стати водієм, може пройти тест на цьому тренажері в режимі реального часу», – розповіла головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області Анастасія Кузьмич.

 «Оновлена теоретична частина іспиту містить низку нових та цікавих дорожніх ситуацій, з якими часто стикаються водії. Це допоможе новачкам оперативніше приймати правильні рішення за кермом автомобіля. Усі білети будуть актуалізовані відповідно до чинного законодавства, а застарілі – усунуті», – йдеться у повідомленні Головного сервісного центру.

Сервісні центри МВС збирали пропозиції до питань за такими напрямками:

Зазначається, що оновлена теоретична частина іспиту містить низку нових та цікавих дорожніх ситуацій, з якими часто стикаються водії, що допоможе новачкам оперативніше приймати правильні рішення за кермом автомобіля.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up