Таблички та погрози: у Житомирі невідомі вирішили створити індивідуальні паркомісця на території загального користування

Таблички та погрози: у Житомирі невідомі вирішили створити індивідуальні паркомісця на території загального користування

Чотири таблички і записка з погрозами… Житомирянин Андрій Гадзинський у мережі Фейсбук опублікував пост, в якому розповів про ситуацію, що днями сталася з його знайомою. 

Жінка на 10 хвилин запаркувала автомобіль біля дитячого садочку №59 по вулиці Юрка Тютюнника, 24, а коли повернулася до своєї автівки, її чекала записка: «Еще одна такая парковка, и поедете на шиномонтаж». Одразу на паркані, неподалік садочку, видніються прикручені металеві таблички з номерними знаками тих, кому нібито належить паркомісце. 

«Кількість авто зростає, натомість паркомісця не додаються. Дехто хитрий... виділив собі паркомісце і агресивно відстоює свою територію. Цікавить ваша думка щодо тенденції (“забивати” собі загальні місця у дворі, вішати таблички) прохання без образ, агресії і зайвої експресії, якщо раптом виявлять бажання висловити думку власники табличок – цікаво було б їх теж послухати...», - додає автор публікації Андрій Гадзинський.

Відео дня

У коментарях під постом житомиряни діляться своїми враженнями від побаченого. Найбільше містян дивує те, що невідомі вирішили, що в місці загального користування можна зробити власне паркомісце. 

 «Паркомісця собі не фіксували. Але трохи злить, коли одні вирівнюють і засипають землю, щоб можна було поставити машину не в багнюку, а інші спокійно користуються», - пише Лариса Заинчковская.

«Місця прилеглі до прибудинкової території є місцями загального користування – це не приватна власність», - наголошує Анна Білоцерківська.

«А хто їм привласнив ці ділянки?» - цікавиться Anna Saviuk.

«Я за оплату паркомісць на прибудинковій території на користь ОСББ, з облаштуванням таких, за кошти заявника», - пропонує Максим Мушковский.

 «Я думаю, що ніхто не має права вішати так знаки парковки для свого авто, звісно ж, якщо ти не купив це паркомісце, чи хоча б зробив щось для облагородження території .У мене в дворі автомобілісти зробили гарне паркомісце для своїх автомобілів, ще й посадили кущі, дерева і квіти», - розповідає Олександр Науменко.

Якщо ви стикнетеся з такими горе-водіями, і отримаєте від них погрози за те, що припаркували авто нібито на їхньому місці – одразу звертайтеся в поліцію, оскільки на території загального користування не можна створити індивідуальне паркомісце без дозволу.

 «Якщо таку записку виявили, в першу чергу рекомендував би звернутися на лінію “102”, для того, щоб було зафіксовано звернення, щоб оформили заяву. Якщо ситуація з запискою повториться, чи буде пошкодження майна, можна буде об’єднати цю справу. 

А взагалі треба розбиратися з приводу встановлення цих табличок на місці. Можливо, там ОСББ працює, чи адміністрація садочку вивісила ці таблички. Потрібно в таких випадках одразу викликати поліцію, тому що це територія загального користування, і хтось вирішив собі зробити індивідуальне паркомісце. Для цього має бути відповідне рішення, дозвіл на це, а якщо цього немає, просто так зайняти собі місце – не можна», - пояснює пресофіцер Патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

Сподіваємося – це єдиний випадок такої самодіяльності в Житомирі, і останній…

Лера Наумова

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up