Соборний майдан активно перетворюється на величезну небезпечну автостоянку

Соборний майдан активно перетворюється на величезну небезпечну автостоянку

Сьогодні Житомирський міськвиконком погодив обмеження руху на майдані Соборному під час Європейського тижню мобільності. 

За словами координаторки проекту Олени Чернишової, цього року тема заходу – безпека пішоходів та велосипедистів: «Темою цьогорічного тижня мобільності є безпека пішохідного та велосипедного руху. І житомиряни поставили перед собою амбітне завдання – у тестовому режимі трансформувати Соборний майдан, вивільнивши більше місця для активного відпочинку пішоходів».

З одного боку, ми долучаємось до європейських цінностей, з іншого - це досить безглузда ідея -обмежити рух в самому центрі міста заради чиновницької пихи. 

Відео дня

Крім того, що обмеження руху в єдиному центрі сполучення всього міста призводить до затримок на напрямку Гідропарку та Богунії, зараз майдан Соборний поступово перетворюється на величезну автомобільну стоянку. Авто ставлять зараз навіть в два ряди, взагалі не звертаючи уваги на безпеку руху або на зручність проїзду майданом для інших водіїв.

Ми маємо в Житомирі багато майданчиків, де безпечно можна провести будь-які заходи без створення пробок на дорозі та аварійних ситуацій. Якщо хтось, а це обов'язково відбудеться, раптово вискочить на дорогу під час проведення цього заходу в центрі майдану Соборного, то хто саме з організаторів буде за це відповідати?

P.S. Вже неодноразово писалося про те, що в центрі міста розташовують урни для роздільного збору сміття. Також неодноразово піднімалося питання, для чого ця показуха, якщо сміття все одно окремо не перероблюється та сенс ставити урни на проїжджій частині дороги? Але ми чекаємо на приїзд одразу двох президентів: України та Білорусі. Може тому міській владі потрібно трохи «пустити пил в очі»?

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:24 Як відбувається встановлення металопластикових вікон? «Стандарт Вікна» нагадують етапи (Новини компаній) 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up