Рішення суду для чиновників – не аргумент

Рішення суду для чиновників – не аргумент

Більше трьох місяців міська рада не виконує рішення суду, яким було скасовано незаконно встановлені часові обмеження пільгового проїзду в маршрутках з 10:00 до 16:00 години.

Відразу після рішення суду та набрання рішенням законної сили чиновники міської ради почали розповідати різноманітні фантастичні історії, що начебто рішення суду відміняє всі пільги, що рішення вони поки не мають і що обов’язково будуть врегульовувати це питання на спеціальному засіданні виконкому.

Але більше трьох місяців міська рада не виконує рішення суду, порушуючи закон та права пільговиків. Стратегія у чиновників проста: наговорити багато страшилок та казок, які в більшості є вигаданими та не відповідають стану речей, і дочекатися, поки все забудеться. Забулося... Пільговики, які мають законне право на пільговий проїзд в маршрутках, можуть ним скористатися не завжди. Багато з пільговиків, з якими я спілкувався, відверто кажуть, що не сідають до маршруток, бо водії можуть нагрубити, а інколи вимагати гроші та вигнати із салону. Напевно, кожен чув подібні випадки.

Завдання перевізників збільшити вартість проїзду з 3 грн до 5 грн було досягнуто за умов, які не виконуються і фактично в повному обсязі не виконувалися. Валідатори відсутні, графіки маршрутів не дотримуються, ввечері проблема добратися з одного району міста в інший, оновлення рухомого складу не відбувалося, пільгові перевезення виконуються з обмеженнями. Три роки не відбувалося жодного конкурсу на нові маршрути. Перевізники працюють так, як їм захочеться. Міська рада не може (або не хоче) вплинути на них. Такі розпіарені штрафи та штрафні санкції на практиці виявилися недієвими. Адже місто на суди витратило більше коштів, ніж перевізники сплатили штрафів. Але хто про це зараз пам’ятає та згадує. Не за горами чергове зростання тарифів та, напевно, нові обіцянки, про які через декілька місяців усі забудуть і не будуть виконувати. І ця схема в міській раді вже відпрацьована, не лише у питаннях транспорту. Багато наобіцяти, а якщо щось вдається виконати, то міський голова молодець. Якщо ні – тоді погані підрядники, партнери чи хтось інший.

Відео дня

Контольовані ЗМІ подадуть інформацію під правильним кутом так, щоб влада була найкращою, а всі решта – популістами… І головне, жодної критичної думки. Навіть під сумнів не можна ставити те, що робиться міською радою, бо там усе прозоро, без жодних схем та договорняків. А якщо хтось буде сумніватися у цьому, то відразу знайдуться “незалежні” журналісти та активісти, які розкажуть, як все добре. Насправді у місті дійсно багато чого робиться. Але це не заслуга чиновників, це заслуга платників податків, які наповнюють бюджет міста. І багато чого, що теоретично працює та виглядає добре, в дійсності таким не є. Наприклад, ті ж пільгові перевезення в маршрутках, про які багато хто розказує у високих кабінетах в Києві, однак яких насправді немає.  

Микола Череднік

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up