Нові питання до іспиту з ПДР. А що змінилося?

Нові питання до іспиту з ПДР. А що змінилося?

З 1 липня житомиряни, котрі бажають отримати водійське посвідчення, складатимуть іспити за новими екзаменаційними питаннями з ПДР. Що змінилося і чого очікувати від нововведень майбутнім водіям?

 

Нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього руху днями презентував Головний сервісний центр МВС. Саме за цими питаннями з 1 липня складатимуть іспити для отримання посвідчення водія. У ГСЦ переконують: віднині люди не стикатимуться з такими проблемами як невідповідність питання категорії, низька якість зображення на ілюстративних матеріалах до питання, наявність двох правильних відповідей, складні або заплутані формулювання.

«У нових тестах питання актуалізували, виправивши їх відповідно до сучасної ситуації на дорогах, більше уваги приділили практичним навичкам, котрі знадобляться майбутнім водіям під час керування транспортним засобом, – пояснює начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. – Окрім цього, питання згрупували відповідно до категорій водійського посвідчення. Таким чином, водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусів чи вантажівок».

Корисне посилання

Актуальні ціни на Lada у Житомирі на Automoto.ua.

За словами Владислава Криклія, питання тесту будуть зорієнтовані на те, щоб людина, яка вивчила правила дорожнього руху, могла із легкістю відповісти на них. До кінця поточного року також заплановано впровадження посиленого контролю над процесом складання іспитів – фото та відеофіксації.

Відео дня

Що стосується часу тестування та обсягу завдань, то тут змін не відбулося – тест триватиме 20 хвилин і складатиметься з 20 питань, що обираються системою рандомно (випадково), тож завчити екзаменаційний білет не вийде. Тест обов’язково містить питання за 4 тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 питання з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги.

Ми поцікавилися у практика, заступника директора автошколи «Меблевик» Євгена Ярмолюка, як він оцінює всі ці нововведення.

«Єдине, що змінилося –  це картинки, вони стали якіснішими. Система приймання іспитів абсолютно не змінилася. Поділ за категоріями теж був. Щоправда, раніше було 110 білетів по 20 питань, а тепер їх стало значно більше. Фокус в тому, що дуже багато питань, які в принципі не потрібні», – пояснює Євген Ярмолюк.

На думку викладача, в Україні реформи не спрощують життя громадян і слугують здебільшого для «відмивання» грошей.

«Змінилося тільки те, що комусь за цю розробку білетів і зміну програмного забезпечення заплатили велику суму грошей. Все ускладнюється до такої межі, щоб людина свідомо, як тільки перед нею постає проблема, шукала вихід з цього положення. Ну, ви розумієте, про що я, – іронізує Євген Ярмолюк. –  Також я дивився презентацію нових екзаменаційних питань на двох каналах по двом різним сервісним центрам. В ефірі працівники сервісного центру не змогли вирішити ці тести. Я вважаю, що це все одно, що лікар не знатиме назв ліків. Ось вам і відповідь на питання –  це була оптимізація для людей чи для “сірих” схем» –  розмірковує заступник директора автошколи.

Уже зовсім скоро перші «щасливчики» випробують нові тести і зможуть показати рівень своєї готовності взятися за кермо. Ну а ми зможемо порівняти статистику – наскільки полегшиться чи все ж ускладниться шлях до отримання водійського посвідчення.

Анастасія Кузьмич

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up